091031

Vet ni vad smärta är?, det fick jag lära mig idag då jag vaknade. Det stavas body pump. Igår på passet så kände jag inte speciellt mycket, när jag kom hem blev det lite värre och på kvällen så försvann smärtan/träningsvärken. Åå idag vill jag bara dö! Tog evigheter att bara försöka att sätta sig på toan imorse (igen vacker syn direkt)..
Just det, igår kväll tittade jag på film "My Bloody Valentin", inget att ha om jag får säga det själv. Dagens skäckfilmer är så dåliga! 
Idag händer det inget speciellt, om jag orkar att röra på mig om någon timme så ska jag följa med Camilla och henns familj till Ica Maxi, men annars så ska jag enbart ligga i soffan och titta på film och tycka synd om mig! Något som jag är bra på :)

Body Pump..

.. det är precis vad jag har varit på idag mellan kl 5-6. Passet kan väl ungefär beskrivas som en nära döden upplevelse för att ta i alldeles för hårt! Gjorde väl allt fel, hållningen med kroppen alltså.. Men det är väl en övningssak får vi hoppas! Kan ju bli faligt annars. Just nu sitter jag och tittar på Idol, som ikväll har Las Vegas som tema. Vilket jag anser är skitmusik, så nu väntar jag bara på att det ska ta slut och att jag ska få sätta på en film istället eller börja kolla på en annan serie! Svårt beslut. Hoppas att någon av killarna åker ut i Idol ikcäll iaf. Killen med baby- rösten! Så dålig..

XOXO // Johanna

091030

Ja då var det snart slut på oktober månad också, tiden går fort! Än så länge idag så har jag inte gjort ett dugg. Vaknade runt 10- tiden och då satte jag på datorn och kollade klart på alla avsnitten som var kvar av serien "The Vampire Diaries". Vid halv 11 ringde Camilla och frågade om jag ville att hon skulle hämta ut min tenta också, självklart ville jag det! Och gissa vad: Jag fick mitt första A :) Jag blev sååå chockad, blev dock inte lika glad som jag trodde att jag skulle bli. Kanske beror på att detta var en kurs som jag inte brydde mig så mycket om! Men mamma blev iaf glad nog åt oss båda! Nu är jag bara rädd för vad jag kommer att få för betyg på hans nästa kurs, D eller E.. Nej det ska jag verkligen inte ha, jag ska kämpa!
Nu ska jag ta och fixa mig innan jag ska ner och möta Linn och Camilla, ska nämligen på Body Pump idag kl 5! Åå jag hoppas verkligen att jag överlever detta pass :)

XOXO // Johanna

The Vampire Diaries

God kväll gott folk! Kom hem för en och en halv timme sen, idag känner jag att jag var väldigt duktig. Gick på bandet (5,52 km) och sen provade jag på crosstrainern för första gången (1,5 km). Den var helt oki. Camilla och Linn var nämligen på kostrådgivning. Inget nytt direkt, förutom att man tydligen ska äta inom 15 min efter det att man har tränat, och då ska man helst äta en banan och dricka vatten! Hmm, sitter just nu och kollar på "Debatt" på svt1, handlar om det planerade mordet på 15 åriga Therese. Fängelsestraffet blev 1 år och 8 månader. Som sagt: Sveriges lag är ett rent jävla skämtet! Sen ska programmet ta upp plastikoperationer där bland annat Alexandra "Kessie" Nilsson och Linda Rosing ska medverka! Tror att Lollo ska vara med också.. Men själv så ska jag lägga mig och kolla klart på The Vampires Diaries, en serie som handlar om vampyrer. Twilight som serie typ. Fast den här serien kom ut i böcker för 15 år sedan och jg har faktiskt läst dem. Fick reda på det för ca 1 månad sen. Jag var 16 år när jag läste hela den serien.. så det är ju faktiskt självklart att jag måste se själva serien också :)

Natti

XOXO // Johanna

091029

Tänkte bara tala om att jag fortfarande har världens träningsvärk i vaderna, och jag håller verkligen inte med om att det är en "skön" känsla. Det gör ju faktiskt ont!
Idag hade min grupp iaf seminarie, och det gick jättebra. Vi fick börja så det var skönt! Det var intressant och sitta och lyssna på de andra, den ena gruppen hade hedersmord.. att sitta och prata om sådan gör mig bara så arg så jag satt tyst under hela diskussionen. En annan tjej började prata om hur dessa kvinnor/män som råkar ut för detta får en massa "varningar" från sin familj innan de "råkar" ut för något! Åå vad det gjorde mig arg! Tjejen som sa detta är också emot hedersmord men det var bara det att familjen ger "varningar" innan de mördar sina döttrar eller sin homosexuella son.. Efter det gick jag ner till hemköp, kaffet var slut hemma! Och nu ligger jag i soffan och kollar på en massa serier och filmer! Har hittat den mest underbara sidan som finns på Internet :)
Ikväll blir det bandet igen, Camilla och Linn ska till Golds och höra/prata om kost och då tänkte jag ta en promenad på bandet undertiden! Så nu är jag ledig i hela 4 dagar och på måndag läggs hemtentan ut och då får vi även reda på förra kursens tentabetyg! Har verkligen ingen aning om hur det kommer att gå..

XOXO // Johanna

091028

Hela dagen har nästan gått, sitter just nu och kollar på Gossip (avsnittet då de tar examen). Ska snart ner till Golds med flickorna och gå på bandet! Vi skulle egentligen ha gått på Body Balance men jag har världens träningsverk i vaderna och vänstra skinkan :) Idag har jag också insett hur jävla lite pengar jag har på kontot, för det som jag har kvar så ska jag betala en bok från adlibris, betala klart träningskortet och köpa två begagnade böcker! Så jag ska leva på 900 kr ändå tills den 25/11, känns inte så speciellt roligt. Sen hade jag även ett trevligt litet tele- samtal med Ellos idag. Jag hade nämligen inte betalat hela räkningen på mina pump- skor så nu är jag skyldig dem 420 kr (trodde att det var 50% på dem)! Hurra för mig va?! Eller inte! Pengar är verkligen det värsta som jag vet. Är så van att alltid ha pengar på kontot och sen dessutom ha ett fett sparkonto (ta det som ni vill), så nu kan jag lova att jag börjar känna av det såkallade studentlivet! Trivs inte så bra med det kan lova..

XOXO // Johanna 

Body Step

Ja då har jag kommit hem igen, har ätit en tallrik med havregrynsgröt och lingonsylt. Så att ni vet :) Passet var faktiskt väldigt roligt, svetten bara rann av mig (efter 10 min), hängde inte med över huvud taget men jag försökte iaf! Nu ska jag sätta mig och kolla på Desperate Housewives.. måste fixa klart salladen tills imorgon också.. Åå fan också, måste gå upp tidigare imorgon för att träffa gruppen - gör mitt bästa för att hålla humöret uppe, intalar mig att det är sista dagen imorgon! Så, nu känns det genast bättre!
Nu börjar det visst, hörs imorgon :)

XOXO // Johanna

091027

Har just käkat lite frukost, eller nej det var faktiskt över en timme sen! Hårt bröd med leverpastej och gurka, hade nästan glömt hur gott det är.. Nu ska jag ta mig en sväng på stan, hoppas att det inte är så mycket folk ute bara, jobbigt att gå i affärerna då tycker jag! Sen ska jag hem och fixa en sen lunch för ikväll ska jag nämligen på mitt första pass (BodyStep). Det ska tydligen var jävligt jobbigt/svettigt.. Så vi får väl se hur jag mår ikväll när jag kommer hem :) Igår kväll innan jag gick och lade mig så satt jag och kollade på tattueringar, jag tror att jag vill ha två styckna. En liten mening på latin på min handled och sen tre ord på engelska (skrivstil) i nacken.. Båda en har en betydelse för mig! Men jag är feg, och det ska Gud veta! Men en dag ska jag ta mig mod till det, för jag vill verkligen ha dem! Måste pysa nu innan hela Östersunds befolkning får samma tanke som jag :)
Ha en bra dag!

XOXO // Johanna

091026

Skitdålig uppdatering jag vet, men som jag skrev igår så räcker inte timmarna riktigt till för mig. Idag satt jag med gruppen till halv 4, efter det fick jag springa ner till stan och sen skynda mig hem för att byta om till träningskläder. Idag blev 40 minuter på bandet och 4 min och (några sek) som jag sprang, så stolt alltså! Efter det var jag helt förstörd kan jag lova.. Jaja, fick iaf njuta av kycklingfilé när jag kom hem och imorgon är jag ledig. En hel ledig dag :) Den ska jag faktiskt njuta av, fast jag tyckte dock att gruppen kunde ha setts imorgon och skrivit lite till på arbetet, eller fixa till det mer! Men men, så blev det inte så nu ska jag bara njuta utav morgondagen.. Ska ta en liten promenad på stan i lugn och ro, måste köpa ett linne som jag kan ha och träna i! Undrar vad jag ska hitta på mer?! Ja just det, på onsdag så är det sista dagen med gruppen, kan ni gissa hur jävla underbart det ska bli. Som ni vet så hatar jag verkligen grupparbeten, har sånt stort kontrollbehov att det gör mig till den värsta versionen av Hitler, tyvärr! Så på torsdag kan jag återgå till mitt vanliga lill- Hitler istället :) Dessutom så återgår vänskapen mellan oss i gruppen till det som det var innan! Eller vad man säger, skönt ska det bli iaf! Men nu ska jag titta på CSI och sen på Roast på Bearns där Sofia Wistam är kvällens offer!

XOXO // Johanna

Behöver flera timmar på dygnet

Ibland går tiden bara för fort, man behöver liksom några fler timmar på dygnet. Idag kom jag hem från skolan vid halv 4 och då var det bara att slänga på sig träningskläderna och sen dra ner till Golds med flickorna! Lika roligt som sist, lika roligt varje gång som jag försöker göra en sit-up :) Kom hem jämt före kl 6 och då fick jag mer eller mindre slänga i mig maten för One Tree Hill började ju då också! Typiskt.. Det är inte lätt alla gånger, speciellt inte då man dessutom måste hinna plugga och fixa kopplingar till morgondagens möte med gruppen! Så nu måste jag sätta mig och läsa igenom allt och försöka komma på någonting tills imorgon!

XOXO // Johanna


091025

God morgon.. Inatt kl 03 så ställde vi, Sverige, tillbaka klockan en timme. Gjorde det redan igår när jag gick och lade mig, för annars så hade jag bara glömt det! Just nu sitter jag och kollar på Gilemore Girls och sen kl 1 ska jag träffa gruppen i skolan.. Har verkligen ingen som helst lust till det. Men vi måste se till att komma någonstans med det sista arbetet! Efter det hade jag tänkt mig att gå ner till gymmet och gå lite på bandet, hoppas att Linn och Camilla följer med! Ikväll blir det tv och plugg (antar jag)..
Måste bara säga att jag är lika fascinerad idag över innehållet i kylskåpet och frysen :)

XOXO // Johanna

Mat, mat o åter mat

Ja då var kylskåpet, skafferiet och frysen fullproppade med mat! Har nog aldrig sett så mycket mat i hela mitt liv, så idag har jag iaf handlat för precis 750 kr. Så då kanske ni kan tänka er hur mycket det är.. Så nu hoppas jag att jag ska klara en hel månad framöver! Nu ska jag bara betala 369 kr från månadsavgiften på Gold och sen ska jag köpa alla böckerna till missbrukskursen.. Åå, på måndag ska jag dessutom sälja två av mina böcker också :) Underbart! Idag blev det tyvärr ingen promenad på gå- bandet, gymmet stängde ju kl 4 o jag och Linn var inte hemma förs kl var halv 5! Får ta det imorgon istället efter grupparbetet i skolan och innan One Tree Hill..

091024

God morgon alla.. vaknade kl 10 idag, och jag gick faktiskt upp då också, byte dock inte position. Jag gick med andra ord och lade mig i soffan och kollade på tv (Gilemore girls). Vet inte hur många gånger jag har sett de där avsnitten! Tillräckligt borde man tycka iaf. Har faktiskt ingen träningsverk idag, helt otroligt liksom! För att vara mig :) Vid 2- tiden ska Linn och jag gå till Willy´s och handla mat åt mig, dags att börja med det också. Ännu mer pengar som kommer att ryka iväg! Måste komma ihåg att köpa ett hänglås också.. Sen om jag hinner så ska jag gå ner till gymmet och gå på bandet lite, de stänger nämligen kl 4 på lördagar. Så dåliga öppentider, och på söndagar öppna de kl 14-20. Jaja, bäst att köra på så länge som man har lust och tid! Måste se till att plugga också, gruppen ska ses imorgon! Hmm, så ser min dag ut iaf!

XOXO // Johanna

Precis allt om..

Ja då var Idol slut för kvällen då, ska ta och titta lite på "cirkus möller", se vad det hela handlar om! Som sagt så var jag och tränade idag, hör och häpna. Visst klingar det fint :) Jag är så jävla stolt över mig själv så det är inte sant (det var mamma också) hehe. Och att gå på rullband är inget som att gå ute i naturen kan jag säga, jag hade ett fullt shå att hålla reda på mina ben, mina armar och farten på bandet. Tittade jag åt något annat håll så tappade jag balansen! Den andra maskinen var jobbig kan jag lova, mjölksyran i benen var nästan outhärdlig.. Men jag kämpade på! Som sagt: Jag är stolt och imponerad (av mig själv såklart)! Det ska iaf bli en mycket spännande fortsättning "Johanna på gymmet, del: 2"! Shit alltså vad jag är trött, ska ta och lägga mig o kolla på filmen kl 22, så länge som jag orkar iaf!
Hoppas att ni haft en bra fredag..

XOXO // Johanna

091023

Hallå gott folk! Sorry för den dåliga uppdateringen men jag har suttit i skolan och pluggat, hade även redovisning imorse. Den gick kanonbra! Pratade och diskuterade för första gången på ett sånt här seminarie.. Efter skolan så gick jag, Camilla och Linn på stan för att köpa och prova träningskläder/skor till mig.. Så nu alla nära och kära så ska Johanna för första gången i sitt liv gå på gym! Ser faktiskt fram emot det :) Har ju underbara vänner med också! Skriver mer sen när jag kommer hem!

XOXO // Johanna

091022

Jag har verkligen världens jävla huvudvärk alltså, tror att jag dör snart! Tycker lite synd om mig faktiskt, så där som vanligt :) Kom hem från skolan när kl var runt halv 4.. skittrött! Det är ovanligt att vara i skolan hela dagarna! Å sen så håller vi ju på med grupparbeten som bara gör en ännu tröttare. Imorgon har vi dock redovisning på det första arbetet och det andra har vi lämnat in så nu är det bara det tredje som ska bli klart och redovisas nästa torsdag! Idag upptäckte jag något, något som inte gjorde mig allt för glad. Men det är uppklarat nu och allt är bra! Nu ska jag iaf lägga mig framför tv;n och så måste jag nog kolla igenom materialet tills imorn. En fördel om jag vet vad jag ska säga :)

Å ett stort Grattis till min barndomskompis Sandra som fyller 22 år idag också =)

XOXO // Johanna


091021

Dagen började precis som alla andra dagar den senaste tiden, grupparbete i skolan med andra ord. Är så jävla trött på den här kursen så jag tror jag spyr. Jag hatar grupparbeten och allt som följer med det! Jag förstår verkligen inte grejen med dem heller.. Jag hatar dessutom människor som inte har någon egen åsikt. Alla har det men de flesta vågar väl inte säga dem antar jag. Men sen så finns det ju även de som sitter å säger: Ja, Hmm, Nej, Jag vet inte, Kanske eller det är ditt val/ du bestämmer! Eller så finns det ju faktiskt de som bara håller med om precis allt man säger. Om ni inte vågar säga vad ni tycker och tänker kan ni inte bara hålla tyst då? Är det för mycket begärt? :)
Om en vecka är alla arbeten klara och då ska jag fira och skrika rakt ut.. Men jag får hålla mig tills dess och fortsätta o plugga. Ska läsa lite Payne :) och andra begrepp!

XOXO // Johanna 

091020

Dålig uppdatering idag, sorry för det! Har haft en del på hjärnan. Sorry igen men jag kan inte skriva ner det! Jobbigt ja! Idag gjorde gruppen klart det andra arbetet, vilket känns riktigt skönt. Denna rättsfallsanalys var riktigt svår, det var inte mycket som jag fattade om vi säger så! Imorgon ska vi sätta igång med det tredje arbetet, vilket vi har fem dagar på oss att bli klara med! Stress och mera stress.. Blir nog en helg full av plugg!
Iaf.. efter skolan så gick jag hem, tog en sväng med dammsugaren över golvet och sen gick jag ner till stan! Kollade på träningsskor inne på Stadium, hittade två par, så nu på fredag när pengarna rullar in så ska jag ner tillbaka och köpa ett av paren och sen träningskläder! Åå fan också, måste ju köpa missbruksböckerna också! November kommer blir en väldigt fattig månad, stackars mig alltså!  

Mind your OWN fucking business

Vart jag än vänder mig om i denna bloggvärld så är det alltid någon som skriver om mat, bantning, fetma eller om hur underbart livet är som smal människa. Är så jävla trött just nu men när det kommer till detta ämne så har jag hur många åsikter som helst. För det första: Mind your own fucking business, ok?!
En människa som har varit smal, eller sett ut som ett skelett i hela sitt liv har verkligen ingen som helst rätt att ha en åsikt om hur det är att vara tjock eller fet. Eller att ens säga t.ex.: Njut av maten, sluta banta och var nöjda med er själva! Den dagen som ni själva väger mellan 80-120 kg så är ni mer än välkomna att ha er åsikt men fram tills dess så var bara enbart tyst! Ni har verkligen ingen som helst aning om hur det är att vara "överviktig"! Jag menar hur många överviktiga människor vaknar upp på morgonen, tittar sig i spegel och säger: Jag är fin precis som jag är! Ärligt talat.. Det finns ett väldigt fåtal människor i världen som är nöja med sin övervikt, de som är det enligt mig är de där kvinnorna som är så feta att de knappt kan röra på sig (som har sina manliga fans). 
Vidare: Alla vet att det är fel att banta, kroppen tar rejält med stryk av det. Det som är mest hälsosamt är att äta flera små mål om dagen och sen att träna/ gå på gym. Men sen så finns det faktiskt de som inte vill träna, detta av olika själ och då får de väl helt enkelt banta då, det är deras ensak. Så låt dem vara, och låt mig vara också för den delen! Alla har sin orsaker och min orsak är att jag vill komma i ett par träningskläder innan jag börjar äta normalt igen (därför så har jag gått på min lilla grönsaks- och frukdiet). Men som sagt: Det är mitt val, inte ert!
Sen känner jag också att jag blir lite trött på människor som är överviktiga och säger att de är nöjda med sig själva! Är ni verkligen det? Eller ljuger ni för att på så sätt inbilla er att ni gillar ert utseende? Gillar ni att väga 100 kg eller mer, se ert feta ansikte i spegel varje dag, att aldrig kunna köpa eller komma i de kläder som ni egentligen vill ha. Har ni verkligen ett bra självförtroende (och jag vet att man inte får ett bra självförtroende av att vara smal), men det hjälper, tro mig! Känner ni er attraktiva, även om ni har pojkvän/flickvän? Jaja
Det jag iaf ville ha sagt med detta inlägg var: Mind your OWN business, den som vill banta har all rätt att göra det, utan att få en massa frågor hela tiden, och den som vill vara fet har sin rätt att vara det också. Tyvärr så ser samhället/ världen ut som den gör och där så accepteras bara de smala människorna. Man ser ner på dem som är större än vad som anses vara normalt. Diskriminerande: Ja!

God Natt o Tack för mig

XOXO // Johanna


091019

Vilken dag, sitter och kollar på dagens Gossip Girl- repris på 5:an. Som jag skrev igår så skulle ju gruppen ses idag, vilket vi gjorde. Satt och pluggade i ca 4 timmar, under lunchen fick vi sällskap av Camilla och hennes grupp, trevligt. Kul att ses lite andra människor. Under lunchen pratade vi lite om aftonbladets löpsedel från i söndags. En liten tjej hade fötts i Östersund i v 24 och vägade 307 gram, flickan fick namnet Clara på grund av att föräldrarna visste att hon skulle klara sig, att hon skulle överleva. Denna födsel ägde rum den 17 december och idag är Clara 10 månader. Jag tyckte att det hela var helt otroligt, hon vägde liksom nästan lika mycket som en stor chockladkaka. En barn som föds i veckan 23-24 som Clara gjorde väger vanligtvis mellan 400- 500 gram! 
Hela hon fick plats i sin pappas handflata. Clara fick leva i en kuvös (den ska efterlikna en livmoder) i 3 månader för att kroppen och hennes organ skulle få fortsätta att växa!
Men det värsta utav allt är att man får göra en abort senast i vecka 22 i Sverige, kan ni ens fatta det, för det kan verkligen inte jag göra. I detta skede så dödar/mördar man verkligen ett barn. För det är ju bevisat att ett barn kan överleva i de veckorna, så hur kan man tillåta en abort så sent i en graviditet? Utveckligen går bara framåt hela tiden, under 70-talet så överlevde inga barn under 1000 gram! Så tänk er vad man kan göra om 30 år liksom!? 

Gossip Girl

Sitter i soffan med kaffekoppen i högsta hugg och kollar på den nya säsongen av One Tree Hill som började nu ikväll, visste inte ens om jag ville se det då Peyton och Lucas inte längre är med! Tråkigt tycker jag, men nu sitter jag iaf här och tittar på det, får lov att säga att det är helt oki iaf! Men om 2 minuter så börjar Gossip Girl, vilket innebär att varje söndag kl 7 så får jag se Chuck Bass  tv- rutan :) Det känns underbart får lov att säga.. hehe
Om 5 dagar så ska jag förhoppningsvis skriva in mig på Jocks (Golds gym), pirrar i magen på mig när jag tänker på det! Undrar varför.. ?! Hoppas att jag tycker att det är roligt, hoppas att mina vänner släpar dit mig då jag inte vill dit.. Fan också, måste hinna duscha ikväll också.. hmm

XOXO // Johanna 

091018

God morgon, jag vet inte varför jag envist ska behöva skriva det! Det är ju faktiskt lunch nu. Har just precis gått igenom alla stora bloggar för att se och höra allt skvaller om gårdagen blog awards! Foki vann hela tre priser under kvällens gång, hon är verkligen söt och gullig men ingen bloggerska i min smak, lite för fjantig och dessutom ung. Men jag är inne och kollar runt hos henne också lite då och då! Hon vann iaf priset för: Årets Blog, årets nykomling och årets mest orginella blogg. De andra vinnarna var följande.

Året veteranblogg: Stina-lee
Årets blogginspiratör: Blondinbella
Årets kaxigaste blogg: Kessie
Årets mannliga blogg: Calle Schulman
Årets fashionista: Lisaplace
Årets foto/design: Nevniarien
Årets videoblogg: Moogi
Årets kändisblogg: Magdalena Graaf
Årets bloggstar: Linda Hallberg
Guldpennan: Sanna Lundell

Tyckte att det var tråkigt att inte Kenza fick något pris, men hon vann ju priset "veteranbloggen" förra året så, man kanske får se det så! Nu ska jag iaf sätta mig och skriva/översätta lite och sen kl 13´00 ska jag upp till skolan och träffa gruppen! Måste bara tillägga tt jag hade besöksrekord igår.. väldigt väldigt litet antal men det var roligt iaf. För min del liksom :) Ha en bra söndag!

XOXO // Johanna


Årets blogg 2009

.. gick till den lilla och söta tjejen Foki från Umeå. Läste det precis på Kenzas blogg, jag som så gärna ville att hon skulle vinna (fast hon vann ju faktiskt förra året så). Men men, hon är iaf enligt min mening en suverän bloggerska. Tyckte också att det va lite roligt att Egoinas blogg blev nominerad till årets blogg tillsammans med de stora flickorna (blondinbella, Kenza, Foki och Stina-lee). Jaja, det var den senaste update från galan på Café Opera, som nu är slut för i år. Min kväll kommer inte ens i närheten, eftersom den var så mycket bättre. Eller inte. Kollade film "tjenare kungen" förut på kanal 5, hade faktiskt inte sett den. Den var helt ok. Sen kollade jag på körslaget och nu ska jag sätta på filmen "The Knowing" med Nicolas Cage! Hoppas att den är bra då jag valde bort Johan Falk 4..

091017

God morgon.. Idag är det en stor dag, inte för min del utan för de stora bloggarna ute i bloggvärlden. Idag ger man nämligen ut det stora priset för "årets blogg", priset som alla bloggare är ute efter ikväll. Man delar även ut andra priser, som t.ex. för kaxigaste blogg, veteranbloggen och sen en massa andra. Och självklart så har jag röstat! Kvällen är direktsänd i tv400, men den kanalen har inte jag, så tyvärr så får jag inte se det hela!
Idag så händer det inte så mycket, som sagt så ska jag försöka plugga lite eftersom gruppen ska ses imorgon! Förbereda lite och så. Något som jag däremot verkligen behöver göra idag är att städa, förstår inte vad det är jag gör! För att få det att se ut som det gör alltså :) 
När ställer vi om klockan förresten? En timme tillbaka, jippi

XOXO // Johanna

Bla bla bla..

Camilla var tjejen som åkte ut ur kvällens Idol, tyckte ändå att hon var en mysig tjej, men jag ville faktiskt hellre ha kvar Nicklas än henne, tyvärr! Nu ska jag väl lägga mig och kolla på det som är kvar av 3:ans kvällsfilm "Tokyo drift", som är den tredje filmen i "Fast and the furious"- serien. Gillar verkligen de filmerna, snygga killar i vrålsnygga snabba bilar, kan det bli så mycket bättre :) Börjar känna mig riktigt trött nu faktiskt! Imorgon ska jag försöka plugga lite, sen på söndag ska gruppen ses igen!

Natti natti

XOXO // Johanna


091016

Shit vad dagarna går alltså, och jag är bara så gott- sugen. Just nu vill jag ha precis allt känns det som! Jobbigt.. Idag hade vi föreläsning om mänskliga rättigheter mellan 10-12.. Tror att alla var förvånade över hur ung läraren/ föreläsaren var, tror att alla flickorna i klassen satt o kollade på honom och fnisade lite grann för sig själva :) Efter föreläsningen så sågs gruppen och fixade ihop det första grupparetet, så det är skönt att ha det avklarat. Bara två arbeten kvar att skriva.. Jaja, men nu är det iaf fredag och det innebär att det är Idol ikväll!

Den islamska kvinnans missförstånd

Här får ni något att fundera på! Förbered er på världens längsta text :) 
 
Jag har läst en hel del på andra personers bloggar angående den islamska kvinnans situation. Det har uppkommit då bloggarna har skrivit om en bok, som handlar av stening! Religion är något som jag alltid har varit intresserad av, det har alltid fascinerat mig liksom! Innan jag började läsa religion på gymnasiet så var jag ganska så hård mot den islamska religionen. Jag hade mina egna personliga åsikter, som även var påverkade av mina vänners/ familjens åsikter. Den var allt annat än faktabaserad. Men iaf, då jag började läsa religion så skulle vi skriva ner vad vi tyckte och tänkte om alla religionerna (kristendom, islam, judendom, buddhism och hinduism). Jag fick "bakläxa" för all den kritik som jag hade skrivit ner om islam. Jag fick frågan om jag hade någon fakta för vad jag hade skrivit, och nej det hade jag ju självklart inte! Texten nedan är iaf vad min lärare berättade, och ja, hon har läst Koranen: 


Otaliga verser i Koranen klargör att mannen och kvinnan är jämställda inför Gud. Många blir förvånade över det faktum att Islamsk lag garanterade kvinnor rättigheter, som kvinnan i Europa och Amerika skaffat sig alldeles nyligen, för över 1400 år sedan. T.ex. så gör Islam helt klart att kvinnan är jämställd mannen under lagen, och även rent andligt. Islamsk lag förklarar också att kvinnan har rätt till egendom, rätt att driva och leda ett företag, kvinnan har rätt till lika lön för lika arbete. Kvinnan har total kontroll över sin egendom, de kan aldrig giftas bort mot deras egen vilja, de har rätt att behålla sitt efternamn vid giftermål. Självklart har de också rätt att ärva egendom och att få sina äktenskap upplösta vid försummelse eller felbehandling. Islam beskyller ej heller kvinnan som någon ”ond – fresterska” och Islam skulle heller aldrig beskylla kvinna för någon ”arvsynd” eller liknande. Kvinnan deltar i alla de former av dyrkan som mannen deltar i. Islam tillägnar kvinnan och hennes roll i samhället största respekt. T.ex. så var det Koranen som förbjöd de hedniska arabernas seder att mörda sina nyfödda döttrar. Islam satte också restriktioner på arabernas oinskränkta polygami under den tiden, och det sattes upp många lagar för att beskydda kvinnans välfärd. Idag, har många av de s.k. reformerna till kvinnans fördel kommit till efter det att Västvärlden förkastat religionen till förmån för sekularisering. Till och med de i Väst som anser sig följa de s.k. ”Judisk- Kristna traditionerna” följer i själva verket de värderingar som den Västerländska liberalismen satt 
(Faktan är kopierad från en annan internet- sida som har kopierat från Koranen)


Så de fördomar som man har idag, att den islamska kvinnan och mannen inte är jämställda, eller hur man t.ex. stenar en kvinna till döds då hon brutit mot sitt äktenskap, självmordsbombare, hedersmord eller hur familjerna gifter bort sina döttrar eller hur kvinnan tvingas att bära slöja finns inte med i religionen Islam, det står heller inte med i Koranen. Islam är som de andra religionerna, en tolkningsfråga, alla tolkar Koranen på sitt eget sätt. Det är t.ex. det som hedersmord, självmordsbombare och stening handlar om. Män som har tolkat det till sina egna syften och sen så har det helt enkelt gått i generationer. Männen förvränger Koranens ord till sina egna syften. Att islamska kvinnor är tvingade att bära slöja är inte sant, enligt dem själva så bär de dem för att hedra sin religion, medan vi i västvärlden ser det som förtryck. Varken de islamska "klädreglerna" (och ja det är något som faktiskt finns, och det gäller för både män och kvinnor) eller Koranen säger någonting om att kvinnor ska bära slöja då de vistas utomhus. Från början så var det enligt Koranen männen som skulle bära slöja, detta skulle de göra då de skulle tilltala Profeten Muhammeds fruar gällande råd. Iran och Saudiarabien är dock två länder som har lag på att kvinnor ska bära slöja, det står med i deras lagstadgat. Inga andra länder har det som lag alltså! 

Våra åsikter och vad vi TROR har ingenting med religionen Islam att göra, utan problemet är att på många ställen har de främmande traditionerna överskuggat det som Islam egentligen lär ut!! Om det är någon religion som man ska kritisera och titta närmare på så är det enligt mig hinduismen. Som enligt mig mer eller mindre står för motsatsen av det som jag nu har skrivit! Och kom ihåg, har ni kommentarer så kom då med sann fakta, och inte era egna åsikter! Åsikter som ni har växt upp med. En sak till: Religion är en bra sak (kom ihåg det), det är bara människan som förstör den och förvränger den till sina egna syften.  

P.S Jag har inte läst Koranen så jag är inte 100 % säker


091015

Ja då var man hemma igen då! Idag skulle gruppen ses i skolan för att fixa ihop det sista på bokseminariet. Vi började med att läsa igenom sammanfattningen men Josefin insåg ganska så snart att något inte riktigt stämde. Så sant så, den delen av sammanfattningen som jag hade skrivit skulle inte ens vara med! Jag hade sammanfattat fel kapitel ur fel bok! Min grupp är grupp "A" och jag hade läst och gjort allt som grupp "C" skulle göra.. Jaja, livet är inte lätt alla gånger :) En bra start på dagen el hur? Så nu sitter jag här hemma igen, ska läsa det RÄTTA kapitlet och sen sammanfatta det. Sen ska jag kolla upp kopplingar och sen ska jag läsa på lite om det andra grupparbetet som även det sätter igång imorgon efter föreläsningen! Fullt upp med andra ord! Men det är skönt, det är så det ska vara! Fick även en överaskning idag, blev verkligen jätteglad.. så TACK underbara, snälla Josefin, ljusen var jättefina :)

XOXO // Johanna

091014

Inatt har det varit en hård natt, när klockan var 03´25 låg jag fortfarande vaken i sängen. Fattar inte vad det är för fel, jag brukar ju vanligtvis somna så fort jag lagt ner huvudet på kudden, om jag ens hinner så långt! Det ser ut som en bomb har släppts ner i sängen (efter alla varv som jag rullat runt). Idag är det iaf sista dagen att vara hemma, eller vad man säger, imorgon ska gruppens ses i skolan och fixa ihop det första arbetet (artikel/bokseminarie). Så idag ska jag med andra ord plugga! Det ser ut att vara toppenväder ute idag också, solen skiner och inte blåser det heller :)

Har du problem?

För någon timme sen så fick jag ett samtal, det var mamma som ringde. Undrade vad hon ville då vi pratade med varandra i söndags kväll! Självklart så svarade jag.
mamma- Hej (sen blev det tyst)
jag- Hej.. hallå?!
mamma- Har du problem?
jag - Va? Vaddå problem? (fattade verkligen ingenting)
mamma- jag såg just på mobilen att jag hade fått ett missat samtal med riktnummer från Ösd!
jag- ok, men jag har ju bara mobil så..
mamma- så du ligger inte på något sjukhus eller nåt? Inget har hänt?
jag- hehe, kul att du tog det på allvar.. men nej mamma det gör jag inte. Men tack för att du ringde och kollade!

Det är så att mamma har en tendens att glömma mobilen hemma, eller så har hon den avstängd eller så svarar hon bara inte.. När jag väl får tag på henne så brukar jag alltid säga att det är tur att jag inte ligger döende på något ställe, eller att något skulle ha hänt mig då hon aldrig svarar! Så idag blev hon tydligen lite orolig iaf (det känns bra i hjärtat).

Nu blir det tv.. en massa tv (ska skriva lite sammanfattning undertiden också)

XOXO // Johanna

IQ

Som jag skrev igår så hade jag läst om den lille grabben, Oscar Wrigley från England, killen som var 2 år och 5 månader, han hade iaf en IQ på 160. Smart om Einstein är rubriken i aftonbladet. Jag tycker iaf att det är helt otroligt. Tänk om man själv skulle få en sådan unge, men hur stor chans är det liksom! Han har dessutom, självklart, gjort en hel del test på Mensa, och där fick han toppresultat, idag är han Mensas yngste medlem! När Oscar var 9 månader började han prata, som 1½ år kunde han sitta och rabbla hela alfabetet och som 2- åring kunde han tusentals ord (50 ord för ett normalt barn). 
Mensa, skolan för de smarta barnen, ska den få finnas? Är det rättvist? Jag fick iaf lov att gå in på Mensa "Sverige" och göra IQ- testet. Testet är inget som det riktiga inträdesprovet för att komma in på Mensa.. så att ni vet!

Din IQ beräknas vara 93

Detta motsvarar 32:a percentilen, dvs 32% av befolkningen har en IQ mindre än 93.
För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen. Sannolikheten att du kvalificerar dig för medlemskap i Mensa är liten.

Det normala är att ligga mellan 90-109, vilket ca 50% gör! Kanske inte är så smart som jag trodde då :) Kanske ska vara glad att jag klarar av utbildningen med mina 93% då!

XOXO // Johanna

091013

Ja då var man uppe igen då, sängen som var så varm och skön! Men men, idag har jag fullt upp, vilket beror på att jag har skjutit upp pluggandet ända tills nu. Allt ska vara färdigläst tills på tors. Sen kl 1-4 så har jag tvättid och sen så måste jag ner på stan/ affären och köpa kaffe. Upptäckte att det var slut, en kopp kvar, och tack gode gud för det :) Men nu måste jag sätta igång och läsa, etnicitet och invandring! Låter riktigt spännande va?!

Föreläsning- Missbruk

Har faktiskt varit hemma ett tag nu men har inte funnit tid för att skriva! Idag har jag ju vart på föreläsning om missbruk- i form av alkohol och narkotika. Föreläsningen var väldigt intressant, det var väl inte direkt första gången som man hört och läst om alkohol och narkotika direkt men han som höll i det hela var hemskt duktig! En rolig och lättsam man! En fråga som han ställde oss var: Är narkotika lagligt i Sverige? Det var ingen som visste till 100%, bara en man, och han var polis. Föreläsaren berättade sen att han alltid ställde den frågan på sina föreläsningar runtom i Sverige, men det rätta svaret var det inte många som kunde! Förutom då poliserna (en fördel om de kan svaret) :)
Så ni som inte var på den missade verkligen något.. så nu ser jag framemot nästa kurs som börjar om 4 veckor.. alltid missbrukskursen!  

XOXO // Johanna

091012

God Morgon! Jag har iaf varit uppe en timme nu, ska ta och hoppa in i duschen snart. Ska iväg till folkets hus ute vid campingen, på ett föredrag angående designer drugs. Det är så att nästa kurs som vi ska läsa är just missbruk- i form av droger och alkohol. Så jag tror att det kan bli hemskt intressant, ni får höra mer när jag kommer hem igen! Nu till något helt annat, igår var det sista avsnittet av One Tree Hill då Lucas och Peyton var med. Nästa söndag börjar den 7:de säsongen och då är det tre nya ansikten med, varför ska de alltid göra/skriva om alla serier? Kan de inte låta bli de som jag tittar på iaf :)
Läste igår om en unge på 2 år och 5 månader som hade en IQ på 160, inte dåligt. Men det får vi ta senare, måste hoppa in i duschen nu :) Förläsningen börjar kl 14 och det tar en halvtimma att gå dit..

XOXO // Johanna

Ska prostitution vara lagligt eller inte?

Läste förut i Aftonbladet där en riksdagsledamot (C) med namn Fredrick Federley ville avskaffa sexköpslagen. Skulle vi slopa den så är det ju mannen som tjänar på det. Han kan köpa sex fritt. Men att avskaffa den gör i sin tur att kvinnan har lagen på sin sida, hon kan anmäla mannen om något skulle hända henne. Plus att hon också skulle betala skatt. Kanske inget plus direkt el? Ärligt talat så vet jag inte vad min åsikt ligger i den här frågan, känner att jag sitter mitt i skiten liksom. För hur gärna man vill och hoppas att prostitution ska försvinna, poff liksom, så kommer den aldrig att göra det. Har tidigare läst att det faktiskt finns de som vill sälja sin kropp, de har helt enkelt inget emot det, som de själva säger. Det kan jag bara inte tror på, tror inte att det finns någon kvinna där ute i världen som faktiskt VILL sälja sin egen kropp! Sverige är ett starkt och rikt land, en förebild för andra länder. På så sätt tycker jag att det är viktigt att vi som bor i Sverige visar att det inte är ok med prostitution. Detta är en svår fråga. Men självklart, i det stora hela så är det inte ok med prostitution, att unga flickor/kvinnor ska behöva sälja sina kroppar för att kunna överleva och för att ha råd med mat på bordet. En självklarhet för många andra av oss! Men problemet kvarstår ändå, vad ska man göra för de flickor/kvinnor som befinner sig i sexhandeln idag. Hur ska de ta sig ut?, och hur kan man underlätta livet för dem? Prostitution och sexhandel är den näst största handeln i hela världen (kommer efter vapenhandel)! Så vad kan man egentligen göra? Är det då inte bättre att legalisera seköpslagen?

XOXO // Johanna


091011

Har just insett att det är jävligt svårt att ligga och skriva samtidigt med en stor och otymplig dator, man skulle ju faktiskt behöva en mindre. En sån där söt en! Hmm, dag är det söndag då. Ingen. Veckorna går så snabbt, speciellt då man är ledig hela tiden! Idag ska jag faktiskt se till att städa lite, ni vet dammsuga, diska och plocka undan halva garderoben som bara råkar ligga på golvet :) Helt otroligt alltså, att man aldrig lär sig! Måste komma ihåg att gå ner till Ica och lämna in helgens film, såg Johan Falk 3. Mycket bra! Skrev ju igår att jag skulle plugga, gjorde inte det! Så idag tänker jag inte ens skriva att jag ska det. Hinner jag så visst.. men jag har 3 timmar o 40 min på mig. Så det är ju inte så troligt :)

Dagens låt: OneRepublic- All the right moves  

XOXO // Johanna

091010

Lördag, idag kanske man ska ta och försöka plugga lite! Fel dag att plugga på kanske men jag har inte allt för mycket att göra! Hmm, ärligt talet så har jag verkligen ingenting att skriva idag!
Fick en del respons på ett visst inlägg här i bloggen som jag bara ville säga tack för, det känns tryggt att veta att ni finns där ute :)!

"- Hoppas att du vet att du kan prata med mig om du vill, kan och känner för det.."


"- Du kan ringa när du vill gumman, dygnet runt, alltid. Kände mig genast ledsen över att jag inte har visat det tillräckligt för dig"

Ha en trevlig kväll alla (å taco-kväll) // Johanna


091009

Tro det eller ej men idag kom jag faktiskt iväg till föreläsningen, den var dock inte alltför mycket att ha! Men nu är det iaf helgen, och jag ska verkligen inte göra ett dugg. Som vanlig då med andra ord tänker ni.. hehe. Just nu har jag 9 avsnitt av 90210 på datorn som jag hemskt gärna vill lägga mig ner o kolla på, vilket jag också ska! Sen ikväll blir det Idol och filmen på svt1. Har inga stora planer inför morgondagen, ska plugga och läsa igenom gruppens tilldelade kapitel och sen på kvällen så blir det nog den nya Wallanderfilmen :) Det är så skönt att inte behöva göra någonting.. Men för att vara lite duktig så ska jag iaf försöka städa lite, plocka upp och damma lite!

XOXO // Johanna

Att sakna något som inte längre finns..

Härom kvällen kunde jag inte somna, låg och tänkte på en massa minnen, minnen som jag saknar. Som jag vill ha tillbaka! Låg och tänkte på en gammal vän, på det dåliga men även på de få fina/roliga minnena som vi delar! Vår vänskap blev riktigt stark då vi var 15 år efter att vi hade vart och sett luciatåget i kyrkan! Den kvällen kommer jag adrig att glömma, kvällen som vi blev jagade av talibanen :) Vi pratade om den kvällen i flera veckor, jag skrattade åt den så att det gjorde ont i magen. Kan fortfarande skratta åt den än idag! Vänskapen höll sig lika stark då vi fyllde 16 år och började på gymnasiet, men efter en tid så började saker och ting hända. Jag insåg att min vän inte kunde umgås med flera personer, utan hon tyckte bättre om att umgås "två och två", sin vän bytte hon ut lika ofta som hon bytte underkläder. Under denna tid så existerade jag aldrig, utan då hon var trött på sin nyfunne vän så kom hon alltid tillbaka till mig. Som om ingenting hade hänt. Och dum som jag var så fanns jag kvar för henne också. Ni kanske frågar er själva varför jag aldrig bad henne dra åt helvete, det berodde helt enkelt på att hon var den enda som riktigt kände mig! Och dels av alla bra minnen som vi hade tillsammans. Och för att hon var min vän, min enda riktiga vän. Kommer ihåg hur en annan vän varnade mig för henne, berättade att hon alltid hade varit sådan, en person som utnyttjar andra! Detta pågick under första och andra ringen på gymnasiet. Under sommaren, innan vi skulle börja sista året, efter att jag fyllt 18 år så åkte vi till Sthlm. Shoppade och festade i fyra dagar. Här skapades ett annat minne som jag absolut aldrig kommer att glömma! Helt underbart, oförglömligt :) Efter den här resan tillsammans så förändrade vår vänskap rejält, när vi kom hem så var hon som en helt annan person. Vi festade varje helg (fre, lör) och var och varannan onsdag. Vi hade ju trots allt just fyllt 18 år. Men varje gång som vi gick ut och festade så blev jag lämna ensam, låt oss säga att hon var mer än populär hos det motsatta könet, och varje gång då festen var slut så fick jag gå hem ensam! Varför? Använd er fantasi. Det var inte bara jag som märkte av detta, andra gjorde det också. Inte på något positivt sätt direkt! Efter den här tiden så gled vi alltmer isär ifrån varandra! Det var riktigt jobbigt. Varje dag så saknade jag henne. Då jag var 19 år 6½ månad så ringde jag henne och bad henne dra åt helvetet, jag berättade hur jag kände. Att jag var trött på att behöva ta all skit, att bli nedtrampad på och utnyttjad. Vi sågs inte, eller pratade med varandra på 4 månader. Till slut blev vi bjudna till samma fest, vi hade så många gemensamma vänner att det bara skulle bli jobbigt om vi inte kunde prata med varandra. Vi sågs, pratade, och sa att vi skulle försöka. Allt var så svårt, vi visste inte riktigt vart vi hade varandra trots att vi en gång hade varit bästa vänner! Tiden gick. Vi fick aldrig vänskapen tillbaka. Hon flyttade, sen flyttade jag! Idag är vi ingenting!

Trots allt som vi gick igenom så kommer hon alltid att förbli den människa som kännt mig bäst, mina dåliga sidor, de bra som jag hade (hoppas på några iaf) och mina djupa och mörka hemligheter! Det spelade ingen roll hur ovänner vi var, eller hur mycket vi hatade varandra, så ställde vi alltid upp för varandra! Alltid, vart vi än var. Kommer aldrig att glömma den natten då jag låg och grät i flera timmar, jag kunde inte sluta tänka, jag kunde inte somna. Jag ringde henne och kunde inte få fram ett enda ord, jag bara grät i luren. Allt hon sa var: Gå ner till porten och öppna, jag kommer direkt! Och hon kom direkt också. Där satt hon och höll om mig, tröstade mig tills jag gråtit klart! Den här delen av vänskapen kommer jag alltid att sakna, tänker på den rätt så ofta nu för tiden! Jag saknar att kunna ringa någon mitt i natten bara för att prata, att kunna gråta ut på någons axel och att ha någon som känner till ALLT om mig! Someone who takes me for who I am..

.. and belive me: I was no angel in this story, but neither a devil..




Stötte på en gammal gubbe idag.. hmm

Det var svårare än jag trodde att hitta till detta Ica Maxi, men det blev iaf en trevlig promenad, träffade även en liten, gammal gubbe som jag fick sällskap med :) Det roliga med det hela var att när jag träffade denna gubbe så var jag faktiskt på rätt väg, skulle bara ha gått runt fotbollsplanen och sen in genom tunnel och så hade jag varit framme! Men nej då, jag fick rådet av denna gubbe att gå runt allt. Han tyckte kanske att jag behövde lite extra motion.. hehe. Trevlig var han iaf! Som ni ser så hittade jag hem igen, det tog precis 25 minuter att gå! Det var iaf kul att se något annat, något nytt! Även om jag kände mig lite lost in the middle of Östersund :)

 
Öpnningen den 20/9


091008

Stannade hemma idag från föreläsningen, som sagt så får man inte ut så mycket av att gå på dem iaf! Det var så varmt och skönt under täcket imorse :) Ser ut att vara varmt ute idag också.. ska bara slänga i mig en kopp kaffe nu och sen ska jag nog gå ut och gå! Det är bäst att passa på då vädret tillåter det och innan alla grupparbeten sätter igång! Funderar faktiskt på att gå till Ica Maxi, men jag vet inte vart det ligger, fast det är väl bara och gå antar jag, man kan ju inte direkt gå vilse här i Östersund! Alla vägar går uppåt/nedåt eller höger/vänster! Fast man kanske inte ska säga allt för mycket.. man vet ju aldrig.. hehe

XOXO // Johanna

Nya skor

Som jag skrev förut så skulle jag ju ut till Lillängen och kolla på skor, alltså till skopunkten för er som är nyfikna :) Skulle prova ett par stövla som såg ut precis som ett par från dinsko (de passade tyvärr inte), men det gjorde inte de här heller, mina vader var för feta! Hittade till slut iaf två par andra par, ett par svarta stövlar med nitar (går till vaderna) och sen ett par andra svart, fodrade som går jämt under knäna! Billigt och bra också :)
Nu ska jag fixa mig en kopp kaffe och sen ska jag lägga mig i soffan.. hehe, där jag visserligen redan sitter, och läsa aftonbladet! Just det, ikväll börjar "bonde söker fru", det måste man ju se, går ju bara inte att missa..!

XOXO // Johanna


091007

Har nästan precis kommit hem från skolan, från ännu en mycket givande lektion (or not). Trodde att vi började som vanligt, alltså kl 10´15 men det visade sig när jag skulle kolla upp vilken sal vi skulle vara i att vi egentligen började en timme tidigare. Fick hemskt bråttom till skolan då kan jag lova.. Missade tydligen inte så mycket då även läraren hade varit sen! Igår kom det ju ner snö som jag skrev och imorse så låg den kvar, och temperaturen var skönare och inget blåoväder heller. Så nu hade jag tänkt att och gå ut och gå, första promenaden på typ 2 veckor :( Och sen ska jag och Linn åka ut till Lillängen och kolla på stövlar, hoppas verkligen att jag hittar på ett par! Det visar sig väl antar jag.. 

Önskelista

 
Jag vill ha :)
       

Sen så har jag tittat på en hel del stövlar också, bara och hoppas att några av dem passar imorgon =)





091006

Ååå, det snöar ute idag! Fan va mysigt alltså. Fick bara lov att skriva det nu direkt.. det kommer en bättre uppdatering! Blir kul att se hur länge man kommer att tycka att det är mysigt, känner jag mig själv rätt så blir det antagligen inte alltför länge :) Det positiva är att det blir ett annat väder/temp.. till det varmare. Håller ju som sagt på att frysa ihjäl här uppe nu! Jaja, då vet ni iaf.. 

Bert Karlsson på Berns

Nu är det snart dags för att gå och lägga sig men först ska jag nog se klart Roast på Berns- ikväll är det Bert Karlsson som man ger sig på. Och det gör de helt rätt i också, den människan är ju helt, hmm, kan man ens säga människa?! Jaja, den enda som är rolig är ju egentligen Magnus Betnér..
Det har varit en väldigt lugn dag idag, hade sådan huvudvärk att jag bara har legat i soffan, fast jag tog mig iaf ner till stan en snabbis. Det blev en vända nere på Mittpunkten, så skönt att bara strosa runt där! Funderar på om jag ska ta och köpa de där stövlarna som jag har varit och kollat på! Har verkligen inte råd, men jag har ingen lust att behöva vänta tills den 25:e oktober heller! De kanske är borta eller så hittar man inga andra som man vill ha då! Såg just att Magnus är sist upp, bara å titta klart då :)

XOXO // Johanna

091005

Inatt har jag verkligen inte sovit bra, gick och lade mig vid 11- tiden för att jag hade världens huvudverk. När klockan var jämt före 5 på morgonen så var jag fortfarande vaken och hade huvudverk! Så när alarmet ringde imorse så bestämde jag mig för att stanna hemma idag! Känner ändå inte att jag får ut något av att gå på föreläsningarna.. Jaja, måste bara få skrika, dock inte detta fall skriva: Jag känner mig otroligt jävla förbannad.. Å känner du dig träffad, så gör du helt rätt i det också! Viserligen så var det absolut inget som jag ville, fick nog förra gången. Men jag tycker ändå att man frågar eller säger något! Men istället så visade ** det klart och tydligt. Tack för den, känner verkligen hur det värmer till i hjärtat! Nog om det, jag klarar mig alltid! Nu tror jag faktiskt att jag ska ta en vända på stan, måste som sagt komma ut och få lite frisk (kall) luft :)

Blogg- världen

Söndag kväll lika med tv hela kvällen lång, fast för tillfället så känner jag mig helt slut, skulle säkert kunna somna om jag gick och lade mig! Åå imorgon är det dags för den andra kurs på 4:e terminen (Världen i Sverige), dock med samma lärare! Just nu sitter jag bara och klickar mig runt bland en massa bloggar och internetsidor med kläder! De bloggar som jag brukar läsa är kenza, stina-lee (nybliven mamma), lindablom (tjej från Karlstad), blondinbella, kezzie (Sveriges största bloggerska) och självklart de två urblåsta, löshårs- blondinerna dessie och paow.. De sistnämda 15- åringarna vet iaf hur de ska få folk att skratta, tror dock inte att det är medvetet :) Jaja, då vet ni vad jag pysslar med under dagarna också! Så om ni ursäktar så ska jag ta och fortsätta "klicka" runt!

XOXO // Johanna  

091004

Det sägs att det har snöat inatt, men jag har absolut ingen aning om det finns någon sanning i det. Jag gick nämligen upp kl 11 och då regnade det ute! Vill inte att det ska bli snö så här tidigt på hösten, kommer ihåg att mamma berättade att den temperaturen/ det väder som vi har nu, hör egentligen till november månad. Självklart så hade hon hört det från vädertanten på tv;n! Sitter och kollar på filmen Corpse bride nu på kanal 5, har faktiskt inte sett den. Efter det så måste jag gå ner till Ica och lämna in filmerna som jag hyrde igår! Just det, idag är det ju kanselbullens dag, herre gud, fattar inte hur folk kan komma på såna saker. Snart har väl allt en egen dag, kan verkligen se när vi sitter och firar.. hmm, dammsugarens dag :) Kom inte på något bättre! Skulle heller inte förvåna mig om det visar sig att den redan har sin egen dag.. 
Hinner nog inte med den där promenad till Ica Maxi, tar nog den imorgon istället! Ojoj, jag blir verkligen bara bättre och bättre på det här med att skjuta upp saker och ting!

XOXO // Johanna

Frågan är nu besvarad..

Shit vad jag är trött alltså, en helt vanlig kommentar när det kommer ifrån mig! Sitter just nu och tittar på "När och fjäran", så roligt har jag på en lördags kväll, men jag har själv valt det! Ska titta på Körslaget som börjar kl 8 på tv4 och sen ska jag nog krypa ner i soffan och kolla på film, idag hyrde jag mig "Johan Falk 2" och sen den nya fimen med Tommy Lee Jones "In the electric minst". Ja just det, förut så gick jag ju ner på stan, som jag skrev så skulle jag ju gå till Åhlens och köpa mig en mössa :) Så nu kan jag tala om att ni slipper höra något mer om den! Tyvärr så har jag dock inte längre några ursäkter för att slippa gå ut och gå långpromenader! Har alltid skyllt på att det varit för kallt och utan mössa så får jag så ont i öronen och huvudet, vilket faktiskt är sant! Hatar kylan.. Men jag funderar faktiskt på att ta mig en promenad till Ica Maxi imorgon! Har inte varit dit än, vet heller inte vart det ligger, så det kan ju bli en roligt promenad om inte annat lång..

XOXO // Johanna 

091003

Shit vilket väder det var här uppe igår alltså, vi brukar ju alltid ha storm och så men igår började det regna/hagla också. Och med min vanliga tur så hamnade jag mitt i det också, jag och Linn hade nämligen varit till ÖB och Willys och handlat lite! Köpte två svarta fleechfiltar till den nya soffan.. blev jättebra förutom att de inte täckte hela soffan! Jaja, idag är de en sån där dag med många stora problem som egentligen bara är småskit! Jag vet verkligen inte vad jag ska göra ikväll alltså, ska man gå ut, ska man sitta inne i soffan o kolla på film eller ska man fösöka vara social och gå dit och säga hej och sen gå efter någon timma?! Svår fråga el hur? :)
Jaja, jag får väl ta och hoppa in i duschen nu iaf. Funderar starkt på att gå ner till Åhlens sen och kolla efter en mössa! Visst har det blivit lite tjatigt om den här mössa.. Men om jag köper den idag så behöver ni inte höra mer om den sen, jag lovar!
Ha en bra helg, och kom ihåg, den blir vad man gör den till!

XOXO // Johanna

Coincident or not?! That´s the question..

Ja här uppe i Östersund händer det grejer vill jag lova er! Vill så gärna skriva och berätta men fan va pinsamt det kan bli alltså.. But fuck it, here we go: För er som inte vet så är min klass väldigt uppdelad, speciellt bland flickorna. De flesta av oss snackar och festar tillsammans, utom ett gäng såklart! Det finns väl alltid ett sånt gäng i alla klasser antar jag! Iaf, för två veckor sen så började det gå rykten (en tjej på samma förfest hade hört allt). Men iaf, de sägs att några flickor inom detta "gäng" är ovänner och nu på denna förfest så hade de insett att det kanske var dags att hitta sig ett nytt gäng att umgås med, de tyckte att två av mina vänner verkade helt "ok" som de själva uttryckte det! Men det som jag ville komma fram till var iaf att dessa två tjejer som pratade om att finna sig ett nytt gäng ska ha fest imorn, och alla flickorna i klassen är bjudna! Coincident or not? Snacka om att detta bara skriker: DAGISNIVÅ! Men som sagt så är det ingen som vet hur mycket av det som är sant, om något av detta ens är sant! Så jag har snackat lite med "mina" vänner, alla höll på att dö av skratt btw, men vi bestämde oss iaf för att gå. Vi måste helt enkelt se vad allt tjaffs handla om :) Svaret kommer på söndag för er som vill veta..!

XOXO // Johanna

091002

Vaknade precis i tid idag så att jag hann upp till skolan för att skriva ut hemtentan och lämna in den till kl 12. Känns härligt att vara ledig en hel helg utan att behöva tänka på plugg! Om en timme ska jag möta Linn så ska vi ta en promenad till ÖB, jag ska kolla upp plädar till min nya soffa och lite kuddar också =) Soffan ja.. å hur den hamnade i min lägenhet. En rolig historia helt enkelt :) Ikväll ska jag bara ta det lugnt, självklart så ska jag titta på Idol och sen blir det nog antagligen en film eller två! Måste verkligen ta och köpa den där mössan också..

091001

Idag är det den första oktober, och nu börjar man märka av hösten allt mer! Det är även den sista dagen att sitta med hemtentan, den ska vara utskriven och inlämnad imorgon kl 12. Måste fixa till min analys bara så är allt klart! Kommer nog inte hända så det speciellt mycket idag, tror iaf att det är ok väder ute för att ta en promenad. Har börjat sakna mina promenader nu faktiskt, det är en evighet sen sist!
Det kan faktiskt vara så att jag kanske kan få mig en liten soffa till lägenheten idag också.. om den finns kvar där stod igår vill säga :) Får se vad det blir för planer under helgen nu också, vet inte riktigt vad jag är på för humör så helgen kan ju sluta hur som helst..

RSS 2.0