100726

Hmm, uppdatering. Inte alltid det lättaste då man är hemma och har sommarlov, men framför allt så har jag inget internet. Blir ganska så svårt då som ni kanske kan förstå! Men ska jag vara ärlig så har jag väl inte gjort någonting sedan sist heller. Fyllde som sagt år, fick en del pengar, pressentkort och lite annat. För två dagar sen så var jag med pappa på hans brors 60- årskalas. Träffade mina kusiner, en utav dem, Ida, har jag inte sett på 5 år. Träffar aldrig släkten på pappas sida då de bor i sthlm och karlstad, så nu behöver jag inte se dem igen förs om 5 år :)

Nu sitter jag hemma hos mamma, antar att vi snart ska äta! Har just varit en snäll flicka och hjälpt henne att dammsuga nerevåningen och passat hunden!

XOXO // Johanna

100720

Ja då var man hemma igen då, en hel månad innan det bär upp till Ösd igen för en termins praktik! Hoppas att tiden går fort, ser som sagt riktigt framemot den andra praktiken. Imorgon är dagen då jag föddes för 24 år sedan, svårt och tro att man ska fylla 24. Känner mig fortfarande som 20, ser tydligen yngre ut enligt busschaufförerna också. Man får väl bara tacka för det antar jag :)

Kommer antagligen bli en väldigt dålig uppdatering nu framöver så vi får la se när jag får chansen att skriva igen!

XOXO // Johanna

100715

tyras.se är en av de bloggarna som jag vanligtvis brukar bläddra igenom, igår när jag gjorde det så kunde jag se att hon hade kommit ut med sin alldeles egna smyckeskolektion. Fick ju självklart lov att gå in och kolla, fanns några godingar där och dessutom till ett suvärent pris! http://nyheter24.se/tyras 

 
Svart sten 49:-                                             Elefant 149:-
 
2 fingerkors 199:-                                   Armband metall 149:-
 
Halsband mässinguggla 199:-                     Halsband svart 89:-     

Halsband tiger guld 49:- 

För att själva kunna se hennes smycken så år ni in på http://www.stylebytyra.se/ finns som sagt en hel del värt att kolla in! Idag är det torsdag och jag kan fortfarande inte fatta vart tiden och dygnen tar vägen. Om tre dagar så åker jag hem igen till Hagfors. Ska bli hemskt kul att se hur jag ska få tiden att gå där! Hmm, idag är det i alla fall riktigt varmt ute, men säg vilken dag det inte har varit det egentligen?! Ja vi får la se vad dagen har att bjuda på :)

XOXO // Johanna

Secret


I´m so glad that I could burst!! But unfortunately it still has to be a secret to the rest of you, to the rest of the world!!
 


100712

              
  
               
Vad vore sommaren utan alla dessa underbara böcker.. ett plus i kanten är ju självklart de svenska jordgubbarna :)

Har än så länge läst Hypnotisören av Lars Kepler, vet inte riktigt vad jag tyckte om den boken, mest besviken. Hade gått och längtat efter att få läsa den ett helt år och så va inte handlingen så som jag hade hoppats. Frågan nu är ju om man ska läsa hans andra bok el inte?! Sommarläsningen gick sen vidare med Fyrvaktaren av Camilla Läckberg. Har läst hennes tidigare sex böcker och jag rekommenderar hela serien för dem som inte har läst hennes böcker. Riktigt bra! Som ni ser så finns det också en engelsk bok med i den ena högen, twilight- böckerna kan man inte läsa på svenska, de måste läsas på engelska. Tro mig, den svenska versionen gör dem inte rättvis. Ikväll läste jag i alla fall ut den, lite sorgligt om jag ska vara ärlig men nu längtar jag bara ännu mer efter att få se filmen!

Kom just på en sak, idag är det bara 9 dagar kvar tills jag fyller 24 år! Det är ju helt jävla sjukt, kan knappt fatta det! Känner mig så sjukt gamal, som tur så är jag inte det i sinnet :)

Imorgon ska jag ta tag i Mari Jungstedts den dubbla tystnaden. Älskar verkligen sommaren :)

XOXO // Johanna

100709









Några låtar som går varma nu på min spotifylista denna sommar!!

XOXO // Johanna

Något tänkvärt!!!

Läste för ett tag sen en lista som en tjej hade skrivit ihop "10 saker som inte är okej att skriva på facebook"! Skrattade mig igenom hela hennes lista och på varje punkt kunde jag mer eller mindre se en person framför mig. Så tänkt till lite extra då ni läser igenom punkterna..

1. Det är inte okej att skriva åh gud mitt liv suger, varför ska detta hända mig, han borde brinna i helvetet, fan det är så sjukt jävla synd om mig när någon frågar tillbaka om vad som har hänt så svarar personen Ne inget speciellt. Om man ändå inte kan berätta vad det är så behöver man inte annonsera om hur sjukt jävla synd det är om en heller!

2. Det är inte okej med en skrytstatus a la "Jag vaknade av mig själv klockan 5 i morses och då bakade jag bröd till hela familjen, sedan blev det frukost på sängen för alla våra tio ungar och min man fick så klart det lilla extra till frukost i sängen där han låg. Sedan körde jag familjen till jobb/skola/dagis och åkte sedan direkt till gymmet där jag avverkade ett tre timmars pass med min PT innan jobbet. På jobbet gick allt lika super bra som vanligt *stolt*. Sedan hämtade jag hela familjen på dagis/skola/jobb och gick först ut en liten prommis med hundarna i två timmar, bytte sedan vattnet i vårat hundra liters akvarium, kaninerna fick mat, marsvinen lite grönt och katternas bajslåda är nu tömd, detta gjorde jag samtidigt som jag lagade mat. Jag hjälpte barnen med deras läxor samtidigt som jag tvättade, strök, bytte lakan dammade och städade alla fem våningar på vårat enorma hus, nu är hemmet shiny. Nu ska det bli skönt att få sitta i soffan i fem minuter innan jag går och lägger mig med gubben och ger han massage efter att han har haft en lång dag på jobbet." För det är faktiskt ingen som bryr sig om hur duktig du har varit idag (det är därför du skaffar dig en blogg)!

3. Det är inte okej att byta profilbild oftare än vad en annan hinner att blinka!

4. Det är inte okej att uppdatera statusen med Det är lördag. Jag äter potatis. Filmen var bra. Gräset är grönt. För man kunde inte ha brytt sig mindre!

5. Det är inte okej att man får en vänner förfrågan ifrån Üzxyglky Iaholzjki 47 år bosatt i Armenien. Vad har ni gemensamt? Och hur fasen hittade han dig i första hand?

6. Det är inte okej att adda personer bara för att snoka på den nya flickvännens mosters systers dotters brors hunds mattes fasters farfar. (Även om det är enda anledningen till att vi i från början skaffade Facebook)

7. Det är inte okej att skriva saker på sin status enbart för att försöka göra sitt ex sotis. Bara för att han skrev jag älskar dig Carro behöver inte du vara värre och säga Gud jag älskar dig min lilla pluttesnutte Jocke, tack för en mysig natt du är det bästa som har hänt mig. Sånt höll vi nämligen på med när vi gick på lekis!

8. Det är inte okej att avtagga sig själv på bilder (det som fastnar på bild, stannar på bild är mitt motto), skyll dig själv att du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten precis när någon tog det kortet. Även om du ser ut som en skållad bäver just på den bilden så vet vi ju faktiskt hur du ser ut i verkligheten!
Och ska du lägga upp bilder på Facebook så ska du göra det med stil! Hade du velat att någon la upp bilden när du öppnade käften, visade alla dubbelhakor du hade, blinkade med ena ögat samtidigt som du drar ut värdens snorkråka ur snuten? Nae tänkte väl det, då ska du inte slänga upp bilden på din vän heller!

9. Det är inte okej att trycka likes this eller kommentera på en person som du inte känner. For what liksom?!

10. Det är inte okej att ta alla jävla, eller vänta det räcker att du ens tar ett quiz. Quiz är inte okej. Vem kom ens på det där med quiz? Oavsett om du får 92% chans på att du kommer att få ligga i helgen på quizet så är chansen säkerligen inte stor i verkligheten! Och som ni säkert redan har räknat ut, Farmville är inte okej någonstans. Vi tycker nämligen inte om när hela våran wall präglas av dina nya grönsaker ifrån Farmville!

Listan kommer ifrån denna tjejs blogg: http://www.malinpousette.com

XOXO // Johanna


100708

Igår va jag ner en sväng till Cubus, va riktigt sugen på att köpa några nya nagellack och då är ju Cubus rätt affär (2 för 39 kr). Så dessa två färgerna fick det bli!
 
Nr: 192 och nr: 054                                       Hela samlingen

Passade självklart på att kolla in lite kläder samtidigt också, hittade en skitsnygg skinnkjol (fejk såklart) och sen en kort svart klänning med spets, den är riktigt snygg på faktiskt! Kjolen är dock bara ett snyggt plagg som man/ jag endast kan kolla på, inte köpa.. Anser att man bör ha en viss kroppform för denna typ av kjol! Tyvärr.

Bilderna kommer från Cubus

XOXO // Johanna


100706

Kvällens rätta ord är nog uppdatering! Egentligen så händer det väl inte så mycket här. Under helgen har det varit helt otroligt varmt. Under fredagen så låg jag mest ute på gräsmattan och solade och läste, rätt skönt faktiskt. I lördags tog jag mig en vända nere på stan, besökte även en av stadens loppisar. Men de hade inget roligt! Denna dag kan jag meddela var helt olidligt varm, trodde inte att det skulle vara det då jag gick ut men fan så fel jag hade. Resten av dagen spänderades inomhus! På söndag så var det nästan lika varmt, dock hände det inte så mycket. Började i alla fall städandet av lägenheten.. Igår fick jag finbesök ifrån Uppsala, riktigt trevligt. My och henns pojkän Robin skulle nämligen hit och hämta lite saker som My behövde, så vi passade självklart på att ses :) Efter det fortsatte jag med städningen och passade dessutom på att tvätta. Visst låter mitt liv roligt?! Jaja, nu har jag i alla fall en ren lägenhet då gubbarna kommer på besök. Det är nämligen så att alla studentlägenheter som har fått sina hyror höjda ska få inkluderat bredband! Det kommer mer.. vi ska dessutom få porttelefon, vilket självklart måste installeras. Jippi. Får väl hoppas att några av dessa gubbar är lite yngre och något för ögat att titta på :) 


XOXO // Johanna

100701

Ja då var praktiken fixad inför höstterminen, vilket den egentligen redan va den 3 juni, men idag va jag iväg och träffade mina kommande handledare, kommer nämligen att ha en på socialförvaltningen/mottagningsenheten och en på fältis. Det är så att de båda grupperna har samma chef och han tyckte att jag skulle dela upp min praktik, alltså 7½ vecka hos båda. Detta höll dock inte jag med om, skulle det va på det sättet så skulle jag ju aldrig hinna komma in i själva arbetet på något av ställena, plus att jag mycket hellre vill vara på socialen. Vi kom fram till att jag skulle vara hos fältis under september månad och sen resten av tiden hos mottagningsenheten. Vi pratade även om vilka arbetsuppgifter som jag kommer att ha och allt lät verkligen jättebra. Ser framemot hösten! Kanske ska nämna att mottagningsenheten är en ny avdelning som startades i oktober och att jag kommer vara den första praktikanten där. Spännande! Denna grupp är nämligen de som kommer först i kontakt med alla kommande klienter på socialförvaltningen innan de "slussas" vidare till sina handläggare på respektive avdelning. På så sätt kommer jag att komma i kontakt med alla de andra avdelningarna också. Vidare så är det även denna grupp som tar emot alla telefonsamtal/ anmälningar men de jobbar även med ekonomiskt bistånd. Hoppas nu på en riktigt bra andra praktik då min första var ett rent helvete!

XOXO // Johanna  

RSS 2.0