Det senaste..

Kan ju börja med att säga att jag är helt slut, detta beror på att jag börjar bli sjuk igen, tredje gången sen jag började här på praktiken! Va ute och fikade med Elin, Marie och hennes son i lör dags och både Marie och Liam var förkylda. Dumt nog så delade jag och Liam på en liten tårtbit (med samma sked).. Jag vet: Mitt fel! Får helt enkelt skylla mig själv =(
Sen på lördag- kvällen så fick jag reda på att min far hade hört sig för om en lägenhet till mig, nu när jag praktiserar här hemma! Så igår var vi och tittade på den, en liten etta med kokvrå, den var faktiskt hemskt fin och nyrenoverad med fräscha tapeter. Möblerna var väl inte det bästa men man kan väl kanske göra något åt det senare. Skulle iaf få lägenheten den 14 april, om styrelsen godkände det! Så det kan väl kanske bli skönt, mamma och pappa skulle även stå för hyran och elen eftersom inte jag har några pengar/lån. 
Just nu är jag på praktiken och det finns verkligen ingenting att göra. Jag och personalen (en) som jobbar har mer eller mindre suttit och snackat hela dagen =) 
Ska nog snart gå hem eller om jag ska vänta tills jag har ätit, god mat sen klockan 17.. hehe

P.S. Pratade med min handledare i fredags också, glömde visst säga det. Men samtalet gick iaf bra och efteråt fick jag vara med på ett samtal med en klient! Och igår var jag med på ett annat samtal coh det var med samma klient och soc.    

Tjuren glömde bort..

Vet att jag skrev att jag skulle ta tjuren vid hornen igår.. hade så jävla ont i magen när jag kom hit. Men efter ett tag när hon väl var själv så tog jag mig mod och talade om för henne att jag ville prata med henne! Vi sa att vi skulle ta det efter att jag och den andra praktikanten kommit tillbaka efter de ärenden som vi skulle åka ut och fixa först! När vi kom tillbaka (35 min innan hon skulle sluta) så gick ja in på kontoret och väntade.. Och nej hon kom aldrig, hon kom in och sa "hej då", hon hade alltså glömt bort det =( Så nu måste jag vänta tills på fredag då hon kommer tillbaka.. det positiva med det hela var att jag fick berätta lite för en annan "personal" hur jag kände och upplevde min praktik och hon höll med mig helt och hållet! Tyckte att det var hemskt.. Så det kändes ju i alla fall skönt! Att veta att jag inte är helt ute och cyklar så att säga!

Men nu ska jag fortsätta dagen.. började klockan 8: har tvättat av bänkarna i köket, skrivit en handlingslista, skalat potatis och nu kollar jag mailen. Det är så här som mina dagar ser ut!

"Ta tjuren vid hornen"

Tänkte först bara säga att allt med "foten" är bra nu.. fick med mig att par kryckor hem men de använde jag aldrig, detta för att det inte existerar några armmuskler i mina armar! Jag har märkt att det är väldigt många som frågar hur jag fick en nål i foten, svaret på den frågan är ganska så självklar för min del men tydligen så är den inte det för många andra. Men jag trampade helt enkelt på den och så gick den av. Den större delen av nålen åkte in i foten, ner till benet helt enkelt! Och där satt den fast, väldigt djupt inne enligt rötgen- bilden som jag fick se! Jaja det var det! Men idag har jag ett mycket större problem som jag måste ta itu med!

Min praktik har väl inte varit den bästa som jag antar att de flesta vet redan. Så igår efter 9 veckor så ringde jag upp till Östersund för att få råd om hur jag ska hantera situationen. För det första så tyckte hon att jag hade ringt alldeles för sent, och det vet jag också att jag gjorde. Tror att jag redan visste första veckan att något var fel och att det inte skulle bli bättre. Men det är så att jag är en person som inte gillar att ta konflikter med andra människor som jag inte känner. Men nu har jag inget val längre utan jag måste prata med min handledare idag och jag har verkligen så ont i magen =(
Jag ska prata med henne om hur jag har känt under hela den här tiden, att jag inte har känt mig välkommen, att personalen knappt pratar med mig, att jag och min handledare knappt pratar med varandra och att vi inte har någon handledning över huvud taget! Vi har försökt med det ca 3 gånger på dessa 9 veckor och den handledningen har väl ungefär varat i ca 2- 3 minuter. Men jag kan väl inte skylla allt på dem och henne, jag har också ett ansvar i det hela! Jag vill så gärna veta vad som gick fel från början och vad det är som jag har gjort fel, för jag vet att de inte tycker om mig. Detta för att jag har fått en del "pikar" riktade emot mig.. som: "å idag Johanna kommer du att få jobba", som jag inte gör det annars! Och att jag är så tystlåten, vilket jag brukar vara den första tiden då jag just har träffat nya människor, men sen efter en tid brukar jag ju "mjukna" upp. Men det har jag inte gjort nu.. och allt är bara så jobbigt liksom! Sen pratade jag med Annlie (praktikläraren) om att min handledare inte tycker att jag ska få vara med och göra saker, socionomarbete för att jag bara är på termin 3. Men då sa Annelie att det var självklart att jag skulle få vara med och ta del i deras arbete. Så nu kanske ni förstår vilken jobbig dag jag har framför mig! Är varm i hela ansiktet, och nu har jag börjat fundera på om det verkligen är så hemskt som jag säger att det är.. men med tanke på att jag har klagat för alla hur jobbigt det har varit under dessa veckor så tycker jag inte att jag borde sitta i dessa tankebanor!
Jag måste helt enkel stå på mig och säga vad jag känner, för det är ändå bara jag som förlorar på detta i slutändan. Det är min utbildning och det är jag som har ett studielån, jag betalar väldigt mycket för att få lära mig. Och vad har jag lärt mig: att diska, att laga mat och att plocka undan, städa och läsa! Det är så fel, och det är så jobbigt och höra vad alla ens vänner får göra på sina praktikplatser, man känner att man kommer så långt efter!

Ja då vet ni vad som väntar mig idag då.. hoppas att eran dag blir bättre än min iaf! Håll tummarna för mig är ni snälla =)

Akutmottagning, kirurgi =)

Det var till den avdelningen som jag hamnade i tors efter att jag varit upp till Hagfors vårdcentral. Kom upp till Torsby vid halv 1 och där fick vi vänta ett tag på att få komma in till en läkare som skulle kolla på foten. Men när han väl kom (ung) så konstaterade han i alla fall att jag fick lov att åka ner till röntgen och kolla vart nålen satt eftersom man inte kunde hitta ingångshålet.. Nere på röntgen så kunde man se att synålen satt ända nere vid benet i foten =( Så jag hade all rätt att ha ont! Men här kunde man inte heller hitta ingångshålet! Sen så satt vi och väntade på läkaren i ca 40 minuter, och när han väl kommer in så ger han mig mina alternativ: Bara få lokalbedövning och skära ut den (aldrig=ont) eller att bli nedsövd och dessutom få lokalbedövning! Det sista alternativet valde jag =) Men eftersom det var 6½ timme sen jag hade ätit så ville de inte sova ner mig (andningen).. så istället så stack de en "stor" spruta i armen på mig och sprutade in något som gjorde mig totalt borta i huvudet (härlig känsla).. Nej då, för jag kommer inte ihåg ett dugg! Vaknade upp en timme senare och då var nålen borta! På kvällen när lokalbedövningen höll på att gå ur så trodde jag verkligen att jag skulle kunna döda någon. Hade så jävla ont alltså.. men nu börjar jag entligen att kunna gå på foten! Och så ser läget ut just nu.. Så på måndag ska man tillbaka till praktiken igen då (sitta på arslet). Får väl hoppas och be att de ska komma in lite fler klienter snart!

Natti natti


Synålar, skalpell och blod..

Japp nu har det hänt, det som inte ska hända! En olycka, sitter här med en synål i foten (trampdynan). Helt otroligt alltså, hur kan en sådan sak hända och varför mig!? Va just upp till vad man kallar för sjukhus här i Hagfors och där kollade de foten och konstaterade att ja behövde göra en röntgenundersökning och allt det där.. Så nu sitter ja här och väntar på skjuts upp till Torsby sjukhus =( Jag med min vanliga tur här i livet liksom..

Hoppas!!

Ja då har halva tiden gått då, pratar om praktiken =) Det hela har väl inte direkt blivit bättre, en av de familjer som bodde där har nu flyttat och nu bor det bara en familj kvar, vilket i sin tur leder till att de måste säga upp folk! Så då kanske ni förstår att det är väldigt lugnt på min praktik! Konstigt nog så gick faktiskt dagen ganska så fort, tror nog att det mest avancerade jag har gjort idag är att handla på ica.. Så nu sitter man och hoppas att de ska dyka upp en familj med problem (hemskt att säga) men jag hoppas verkligen! Sorry för den dåliga uppdateringen men det händer inte så mycket i mitt liv.. jobbar 40 timmar i veckan och så bor jag hemma i Hagfors (vilket borde säga allt) =) Men nu ska ja sätta mig vid tv:en och läsa "morgontidningen"..

RSS 2.0