100831

Sista dagen i augusti månad, men det är även sista dagen på sommaren. Fast här uppe i Östersund är det så kallt att det mer eller mindre redan är hösten. Tänka bara kladda ner lite om praktiken nu för sen måste jag ner å handla lite. Tänk om dessa pengar kunde ta och komma in på kontot någon gång så man fick betala räkningarna också!

Igår var det i alla fall första dagen på praktiken, trodde med 100% att vi började kl 09 men det visade sig att vi började halv 9 då de ringde och frågade vart jag höll hus vid 08´35. Fan också! Vilket bra intryck jag gjorde redan första dagen.. Men men, nu vet alla iaf vad jag heter och vem jag är :) Under dagen fick vi träffa socialnämndschefen och socialförvaltningschefen. Blev en hel del info mot slutet av dagen. Men alla praktikanter kommer väldig bra överens och har lätt för att prata med varandra, och mottagandet från socialförvaltningens sida var toppen. Vi kommer nog alla att trivas riktigt bra där :)

Idag skulle vi alla träffas klockan 09 för en dag ute i skogen tillsammans med våra handledare. Denna dag hade fältis i Östersund ordnat åt oss. Alla delades in i två grupper och sen var det dags för lekarna. De handlade om att kunna kommunisera med varandra men och om att kunna ha tillit till varandra. Efter det var det lunch/grillning och sen återstod det tre lekar till, övningar som vi alla skulle vara med i tillsammans. Dagen har verkligen varit helt fantastisk, trots att jag hade värsta negativa inställningen igår :) Skulle vara kul om fältis lade ut alla de miljoner bilderna som togs under dagen så att man själv kunde få några (ta)! Vi måste ju ha sett riktigt roliga ut alltså..

Nu ska jag ner på stan sen handla lite och ikväll blir det möjligtvis ett träningspass! Imorgon ska vi praktikanter matas med information från övriga avdelningar. Men det ska nog gå med lite hjälp från en huvudvärkstablett :)

XOXO // Johanna

100828

Lördag. Shit vilken seg dag. Fundering: Funkar klockan som den ska?! Gick ner till gymmet förut men när jag kom ner dit så va hela lokalen mörk. Det var med andra ord stängt så jag tog mitt pick och pack och gick runt på stan i 45 min.

Idag önskar jag faktiskt att jag va hemma i Hagfors. Ikväll är det nämligen Eldfesten och Erik Grönwall står på den stora scenen. Inte för att jag skulle gå dit för hans skull men fan va roligt det skulle vara. Den största festen på hela året hemma då ALLA går ut (mer eller mindre iaf)! Istället så sitter man här uppe och försöker få tiden att gå. Hoppas att de får roligt de som ska ut ikväll!

XOXO // Johanna

100827

Ja, som jag just skrivit så är det nu dags för en svängom med dammsugaren och skurmoppen. Skulle ju vara kul om man någon gång fick se golven i lägenheten innan man flyttar ifrån Östersund. Nej då, riktigt så hemskt är det inte!

Sitter just nu och äter lite yoghurt med banan i. Och en kopp kaffe till så klart. Om tre dagar så befinner jag mig på min första praktikdag. Det ska bli riktigt roligt men jag är nog samtidigt lite nervös också! Har förresten glömt att berätta att jag ska vara på försörjningsenheten halva tiden. Fick reda på det förra veckan (tror jag). Vilket jag känner är helt oki då även mottagarenheten jobbar med försörjning/ekonomi.

Dagen avslutas med ett konditionspass på gymmet senare vid halv fem. Tog det ledigt igår då jag hade träningsvärk i hela överkroppen. Å idag har jag även fått känna av musklerna i magen, har sjukt ont men det är skönt å veta att de faktiskt finns djupt där inne någonstans :)

Detta är låten som just nu snurrar runt på min spotifylista..



XOXO // Johanna

Jag lever.. !!

Då va första passet på gymmet över då, å gissa vad: Jag överlevde! Trodde nästan att jag inte skulle göra de. Det kanske hjälpte att jag tränade kondition de två sista veckorna innan jag åkte upp hit.. Jaja, det va i alla fall riktigt jävla skönt kan jag lova!

Nu ska jag göra iordning blomkol & broccolisoppa och titta på säsong 8 av "Biggest Loser". Känns bra att kolla på det tv- programmet..! Därefter följer "Fångarna på fortet".

XOXO // Johanna

100824

Ja då var man tillbaka i det (idag) regniga Östersund. Man det är skönt att vara här igen. Ska ta och fixa lite i lägenheten nu och sen ska jag gå ner till Golds gym och skriva in mig igen. Ska bli kul och se hur mycket jag orkar idag, tänkte köra mitt vanliga konditionspass som jag gjorde innan sommaren :) Gissar på att de får bära ut mig därifrån.

Under sommaren har jag hela tiden sagt: Å vad jag längtar efter studielånet. Har varit riktigt jobbigt att leva på 50 öre/ dag. Men nu gick jag igenom alla mina räkningar och resultatet av det som kommer att vara kvar till "mig" av lånet var inte mycket. På tre veckor ska jag klara mig på 1846 kr. Men det borde jag fixa.. eller hur?! 

Skulle ha vart iväg till Willy´s och handlat lite men tyvärr så regnar det ute så jag får nog vänta tills imorgon istället.. Å hoppas att det inte regnar då!

Som jag skrev sist så berättade jag att jag hade varit på dop, min äldsta barndomskompis döpte sin yngste son, Milo. Har snott några bilder av henne så jag tänkte bara visa er hur söta hennes små pojkar är :)

              
                  Elina (fadder) med Milo, Sandra, Peter och en stolt storebror Theo
                
                              Pappa Peter hjälper Theo att hålla i dop- vattnet
               
                                    Här blir Milo döpt av prästen

Jaja, nu är det dags att fixa och städa lite :(

XOXO // Johanna
                
  

100816

God morgon! Befinner mig just nu hemma hos pappa (hämtar tvätten). Sen ska jag hem och bara ta det lugnt, funderar på om jag sk ta och läsa ut den där boken som jag bara har liggandes! Skulle behöva städa också..

Efter det blir det en runda i skogen med lillasyster, börjar bli lite av en rutin nu faktiskt! Men först ska hon iväg på en arbetsintervju så nu f¨år jag la hålla tummarna för henne att det går bra!

XOXO // Johanna 

100815

Bara en vecka kvar nu tills jag åker upp tillbaka till Östersund. Kan knappt fatta att tiden har gått så fort, att sommaren mer eller mindre är slut. Hoppas och tror att hösten tillsammans med flickorna kommer bli toppen! Ska bli så skönt att få tillbaka sina rutiner och sen ha praktik på socialförvaltningen, fast mest läntar jag nog efter alla svettiga pass på gymmet :)

Igår var jag iväg på värmlands största antik och loppis- mässa tillsammans med mamma. Allt var så fruktansvärt dyrt att jag kom hem med alla pengarna igen. Lycka för mig de (el plånboken). Vid 1- tiden kom Sandra och hämtade mig, hon skulle nämligen döpa din yngsta son Milo! Kommer lite bilder på det senare då jag får dem av henne :)

Annars så har det väl inte hänt så mycket. I ons firade vi min lillebror Robin som fyllde 21. Åå, som vissa kanske har sett (face) så har jag och min syster börjar springa/jogga. Måste ju få upp konditionen innan jag ska upp tillbaka igen. Å fan va jobbigt det är alltså, men det är riktigt skönt, vilket väger upp det jobbiga :) Tycker att det är så tråkigt att det inte finns någon riktig skog uppe i Östersund så att man kan ta sig en springtur innan vinter kommer!

Jaja..

XOXO // Johanna


RSS 2.0