Valborg och en underbar nyhet

God morgon! Nej då, jag har i alla fall varit uppe i en timme nu :) Idag är det valborg och det ska firas vid campingen ikväll, har sagt att jag sak dit men jag får se hur jag gör ikväll! Har ju tenta om två dagar och jag har knappt tittat på det! Förstår inte varför men jag skjuter på hela tiden..

Längtar så tills tentan är gjord, för då sak jag gå ner på stan och shoppa, en klänning, ett par skor och smycken! Något som jag bara måste ha :) På fredag ska vi alla ut på Frösön till Linda och gänget, grilla och sen in till stan och festa på Plaza och på lördag ska vi hem till Linn och sen bär det av till O´Learys! Det kommer att bli en riktigt dyr helg men va tusan, hur ofta festar jag egentligen?! Hmm.. aldrig typ!

Så.. kl 11´16 fick jag den goda nyheten: Min kompis Marie fick sin son, en liten Liam! Ja kan slå vad om att han är underbart söt.. Och jag som trodde att han skulle bli ett maj- barn men istället blev det en valborgs- kille :) Lika kul det! Grattis vännen!

Känner att det här blir en bra dag, bara goda nyheter och jag kommer att få tillbaka min tenta- motivation!  


Tentaplugga & nyfödd baby

Ja som sagt så har jag min andra tenta på fredag och jag har inte börjat plugga än! Känner ingen motivation, men den kommer väl! Hmm, hoppas ja! Så förutom tentan så händer det inget speciellt i mitt liv, vädret är verkligen "skit" här uppe idag..

Men den roliga nyheten är att mina äldsta barndomskompis, Sandra, har fått en liten pojke. Theodore kom vid halv 5 på morgonen i fredags! Han var så otroligt söt på bilderna, så liten. Jag undrar vem han tar utseendet efter!? Hmm.. Men sen så är det ju så att jag har en till kompis som väntar barn, Marie. Hon och Sandra skulle få samtidigt den 24/4 men hennes pojke har inte kommit än.. så jag tror nog att hon får ett maj- barn :)
Så nu ska det bli jättekul att åka hem i slutet av maj och få se de små pojkarna! Ska bara köpa en present till Theo också, såg något riktigt fint när jag var ute och shoppade i helgen (jag köpte mig en liten, svart partyväska och en vanlig grå klänning).. Ja just det, kanske ska säga att jag redan har köpte en present till Maries pojke, så ni inte får för er något :)

Kom fram solen

Tentaplugg & espresso

Är inte livet alltför roligt då man måste sitta inne hela dagarna och plugga inför den kommande tentan!? Börjar bli lite trött på detta, men vad gör man inte för att få en utbildning. Jo man pluggar och tar lån :) Men förövrigt så har dagen varit bra, solen skiner och himlen är klarblå!

Igår hände en rolig sak! Jag var fikade med Camilla, Micke och Linn på ett fik som heter Paus.. ett ganska så dyrt innefik här i Östersund. Men i alla fall, jag bestämde mig för en kopp espresso. Har faktiskt aldrig druckit det förut eftersom jag alltid dricker cappucino annars! Men men.. gissa om jag var chockad då de gav mig en liten dock-service-mugg med 3 cl espresso! Jag var så chockad att jag och alla andra för den delen trodde att detta var dagens skämt på Paus.. Micke verkade vara mest chockad för han gick fram och frågade om det skulle vara så lite i myggen! Och tydligen ska det vara det! Med äkta, riktiga bönor som de sa!

Så nu vet jag att jag inte ska beställa det någon mer gång! Ni ser, man lär sig något nytt varje dag! :) 


Underbart väder

Idag har det varit hur underbart väder som helst.. jätteskönt verkligen. Man känner att våren är här.. hoppas bara att den är här för att stanna också! Dagen har inte varit speciellt intresant, har inte hänt så mycket! Men jag har faktiskt pluggat och för det är jag riktigt stolt över mig själv! Händer inte allför ofta! Att jag pluggar alltså.. hehe 

Det är inte alls länge kvar nu till nästa tenta.. känner att jag har lite press på mig! Alla var så otroligt stolta hemifrån när jag klarade den förra tentan att jag inte vill "kugga" på denna! Men men.. det är väl bara att plugga på som man säger!

Söndag

Idag blir det en helt vanlig söndag för min del. Slappa framför tv:en och försöka plugga, måste verkligen göra det, hur tråkigt det än är! Känns som om jag ligger efter!
Idag är det molningt här uppe i Östersund, så det är inte så motiverande att gå ut direkt! Fast det skulle vara skönt med en promenad! Hmm, tror nog att jag ska gå ut en sväng senare i alla fall. En promenad kan ju inte skada :)

Counting Crows- Mr. Jones

A Shot At Love

Den här helgen har varit väldigt lugn, fast det brukar ju mina helger vara. Vet inte varför men det känns som jag helt och hållet har tappat lusten att festa.. Å jag är ju bara 22 år! Men den 2- 3 maj blir det världen "brakfest" i alla fall, det är något som är säkert och då spelar det ingen roll om jag har lust eller inte. Då har vi gjort den andra tentan och då ska vi ut och fira :)

Men som sagt, denna helg har varit lugn. Igår tittade jag på filmen stardust, den var helt ok! Idag åkte jag och Linn ut till Frösön till Linda, Bita och Sofia, vi tittade på tv och slappade! Vi kollade på det nya programmet på MTV, A Shot At Love 2 With Tila Tequila, det handlar om en bisexuell tjej som bjuder in killar och tjejer för att hittade den rätta.. Det var så dåligt och patetiskt så det var inte sant! Missa det inte, lör kl 19´00 :)

Den första tentan

Idag kl 12´00 skulle vi få reda på tentan.. jag har nog aldrig i hela mitt liv varit så nervös, eller jo det har jag nog. Men ändå, jag var hemskt nervös! Och inte nog med det, min tenta låg sist i högen! För att få det sagt: Ja KLARADE den! Vill bara skrika det rak ut! Så "me and the girls", gick ute och firade med pizza! Det var gott men onödigt!

Idag har solen varit framme och vädret har varit helt underbart.. hade min vårjacka på mig idag för först gången! Åå vad jag känner mig glad och lycklig!

Can we live without true passion?

"Passion. It lies in all of us. Sleeping, waiting, and though unwanted,
unbidden, it will stir. Open it's jaws, and howl.
It speaks to us, guides us. Passion rules us all, and we obey. What
other choice do we have?

It hurts sometimes more than we can bear. If we can live without
passion, maybe we'd know some kind of peace. But we would be hollow.
Empty rooms, shuttered and dank. Without passion, we'd be truly dead."

                                             


Våren är här men är känslorna det?

Jag undrar om man ska våga säga att våren har kommit eller inte.. det är lite svårt att veta när man bor här uppe, mitt i ingenstans! Trodde att våren var på väg i slutet av mars, men oj vad fel man kunde ha, efter det så snöade det i tre dygn. Så ni kanske förstår vad jag menar!? Det har i alla fall varit riktigt varm och skönt idag! Fast jag har ändå inte sett en enda lite vårblomma, fast jag förstår dem, jag skulle heller inte våga titta fram, det är bättre att ligga gömd under täcket ett tag till! Så jag tror nog att vårkänslorna också får vänta ett tag till... eller?

Seminariet idag gick bra, behövde inte ens prata, för en gång skull så var jag tyst! Imorgon så får vi reda på om vi klarade vår första tenta eller inte! Jag har verkligen inte aning om hur det gick för mig, de flesta verkar ändå känna på sig om det gick bra eller dåligt för dem! Med tanke på hur mycket lärarna har klantat till det med tentan så hoppas jag att de varit snälla när de rättade den också!

Helgen som varit

Ja det har varit en väldigt lång helg, 4 dagars ledighet! Hur underbart som helst. Helgen började i torsdags med soppkväll på Oscar´s. Jag var dit med Linda, Sofia och Josefin! Jag fick även träffa lite roligt folk från Lindas korridor! Sen fick jag syn på en jättefin kille.. har faktiskt sett honom några gånger i skolan också! Men jag tror att jag tycker att han är fin för att han påminner om en kille hemifrån.. man kunde nästan tro att de vore tvillingbröder..! Det låter ju lite oroväckande inte sant.. hmm. Jaja, men resten av helgen har varit väldigt lugn. Fredag och lördag har jag kollat på film och idag måste jag verkligen plugga. Måste börja läsa social rapport någon gång, men det är så jobbigt att börja! På tisdag har jag ett seminarium också, kan vara bra att titta igenom det! Fast det känns inte så viktigt! Jag undrar vem han kan vara..


Östersund

   

Mitt nya liv..

Antar att jag får ta det från början igen då, fast med den korta versionen denna gång: Jag har helt enkelt flyttat! Så var det med den saken! I januari kom jag in på socionomprogrammet här uppe i Östersund, 50 mil hemifrån. Kanske ska tillägga att jag kommer från Hagfors som ligger i Värmlands skogar! Men nu har jag bott och studerat här i nästan 3 månader och jag måste säga att jag stormtrivs! Men det är klart att jag tänker hem på Hagfors ibland, även om jag inte hade mycket till liv där! Så de tankarna varar inte alltför länge! Man har så mycket annat att tänka på här uppe. Plugg, som inte alltid är så roligt men tyvärr ett måste i detta fall. Vännerna, att fika/shoppa på stan. Shoppa är väl i alla fall bland det roligaste som finns, även då man inte äger några pengar. Vilket börjar bli en vana nu för tiden.. Hmm, jag undrar vad det kan bero på!? Kan delvis ha att göra med shoppingen kan jag tänka mig! (hehe).

Men som sagt: Ja trivs jättebra här uppe i min lilla studentlya. Universitetet är litet och mysigt, men framför allt så hittar jag vägen dit jag ska.. Människorna är väldigt snälla/ trevliga och lättsamma!


 


RSS 2.0