With a bit of rock music, everything is fine

Gokväll. Kände att jag saknade motivation till att skriva något igår. Så med andra ord så överlevde jag tandläkarbesöket igår. Hade inga hål och allt såg bra ut. Eftersom jag hade känningar, ett tryck i den där tanden så ville hon ta extra röntgenbilder på tandens rötter. Bilderna visade att det kunde vara en inflamation som var på gång men hon var dock inte säker utan skulle rådfråga tandläkaren. Fick jag mer ont så skulle jag komma in direkt. Efter tandläkarbesöket gick jag en timme på stan, köpte en silverring i form av en orm. Skitsnygg. På kvällen var jag iväg ner till gymmet på ett Step-pass. Tyvärr så hade vi en annan instruktör än den som vanligtvis har det passet. Fy fan alltså. Tappade räckningen efter ca 10 gånger som tjejen bad om ursäkt för att hon inte visste nästa steg i programmet. Folk lämnade passet en efter en, riktigt pinsamt. 

Denna morgon inledde jag med en dunderfrukost. Sen träffade jag Madeleine nere vid badhusparken (tillsammans med halva Ösd typ). Där köpte vi oss varsin bägare med kulglass och avnjöt den i solen vid sjön. Helt underbart. Badhusparken (på vintern = vinterparken) är helt fantastisk året om oavsett vilken årstid det är. Efteråt blev det lite shopping för min del. En väska från Lindex (hade 30% där), en söt liten blus från Vero Moda, ett par örhängen och två nagellack. 

Imorgon mina kära åker jag äntligen till Stockholm. Fan va roligt det ska bli. Ännu roligare skulle det vara om man hade lite mer pengar på kontot. Men men. Jag får i alla fall träffa Bita och My vilket är anledningen till att jag ens åker dit.  


Badhusparken. Bild lånad från google. Glömde min kamera hemma.


Väska från Lindex.


Blusen från Vero Moda. Bilden gör den dock inte rättvis.


Gul och neonrosa (bild lånad från Google). Härliga färger


Men nu ska jag sova. Har hur mycket som helst som jag ska hinna med imorgon innan jag åker!
Måste troligtvis göra klart hemtentan först innan jag kan stänga ner mina ögonlock.
God natt gott folk.



Johanna Angelica    

Life is a game and it´s not fair. I break the rules so I don´t care

Föreläsning. Precis vad dagen började med. Helt ok men inte värd att stanna kvar på. Efter lunchen idag fortsatte jag med min hemtenta och nu är den helt klar. Känns riktigt skönt. Bara att sätta igång med nästa. Efter allt slit så tyckte jag att jag hade gjort mig förtjänt att ett riktigt långpass på gymmet. 2½ timme. Tror aldrig att jag har varit där så länge förut. Hade tydligen en massa sparad energi efter påskhelgen.

Imorgon kl 13´20 kommer jag dock att befinna mig på ett mer otrevligt ställe - hos tandläkaren. Ringde idag för att beställa en tid och fick en tid direkt. Hade jag inte trott. Visst för att jag blev glad men den starkare känslan som jag kände då var panik. Förra året när jag var där och lagade hål så var det en tand som egentligen skulle ha blivit utdragen - vilket jag totalvägrade. Panik till 100%. Men nu har jag börjat att få "känningar" i tanden. Eller så kan det vara ett nytt hål som är på G. Oavsett vilket så måste jag dra ut en tand. För att få lite tröst i all min stress och panik så ringde jag hem - skulle jag inte ha gjort. Blev påmind om att jag har en stark tendens för att blöda väldigt mycket - så mycket att jag blev testad för blödarsjukan när jag var liten. Ja nu är det helt klart - jag kommer att dö.

Men först ska jag sova - god natt gott folk.



Johanna Angelica 


I´ll cross the stream - I have a dream

Idag har vädret varit precis lika underbart som det har varit de två senaste dagarna. Tror det var 20,5 grad som mest. Har dock inte varit ute något. Hemskt jag vet. Istället har jag suttit framför datorn hela dagen och fixat min hemtenta. Blev dock inte helt klar men det fixar jag imorgon. Eftersom jag har pluggat hela dagen så bestämde jag mig även för att skippa dagens träning. Skulle aldrig ha fixat att träna inomhus på gymmet i ca 30 graders värme. Troligtvis mer.

Imorgon väntar en heldag i skolan. Mäns våld mot kvinnor. Kan bli rätt intressant. Efter det blir det definitivt ett långpass på gymmet. Tror att vädret ska vända imorgon. Tråkigt men skönt för en annan som längtar efter att träna inomhus. Slipper i alla fall skavsårsblåsor där.

Och nu är filmen slut på 3:an. Mama Mia. Riktigt fin film, framför allt rolig. Älskar de där två gamla damerna. Lite kul att försöka sjunga med i sångerna också. Tur att man är tondöv. 

God natt!



Johanna Angelica 

Sunday diary

Dagen började med sexuella övergrepp mot barn. Kurslitteratur. Med andra ord så har jag äntligen tagit tag i den första hemtentan på denna kurs. Väldigt intressant litteratur men själva frågorna känns lite väl tama/ lätta. 

Orkade inte sitta speciellt länge utan begav mig ut för en långpromenad istället. Idag har vi haft 21 grader här i Östersund. Helt underbart. Något som inte är lika underbart är träningsvärken som jag vaknade med imorse. Länge sedan jag var ute och promenerade tydligen. Efter halva rundan idag fick jag skavsår på hälsarna, på båda, så gissa om jag har ont. Det positiva med det är att jag fick idén att jogga den sista biten hem för att slippa smärtan men framför allt komma hem snabbare. Gick riktigt bra också.

Måste även medge en annan sak: Jag kan inte stå emot sockersug. Är ganska svag av mig då det kommer till den punkten. Påskhelgen har resulterat i två godispåsar. Riktigt gott. Men imorgon öppnar gymmet igen. Hoppas bara att jag får på mig träningsskorna.




Johanna Angelica 

A walk in the park

Glad påsk på er. Vet ärligt talat inte om det är rätt dag att säga det men sak samma, det är ju i vilket fall som helst påsk. Eftersom mitt andra hem är stängt nu under helgen så har denna dag resulterat i två långpromenader. Inte fy skam inte. Hade helt glömt bort hur underbart det är att promenera. Det höga tempot och den höga musiken i öronen. Helt instängd i sin egen lilla värld där ingen kan komma åt en. Kan även meddela att kära Östersund idag har haft sommarväder. Hör och häpna. Dagen började med 12 grader men steg sakta men säkert upp till 19 grader. Va in på Willy´s och handlade på hemvägen under den första promenaden - så där kom jag med två matkassar i svarta träningskläder mitt ute i sommarvädret - ca 25 grader i solen och 15 minuter att gå hem. Behöver jag säga att svetten rann. Tråkigt nog så tog jag aldrig med mig kameran på den första vändan, såg en massa vackra blommor. Blir glad i hela kroppen. Under den andra vändan som jag just kommit hem ifrån tog jag faktiskt med mig kameran. Såg dock inte en enda blomma, tog istället några kort nere vid sjön. Å måste bara få berätta att jag såg värsta vackra huset förut. Kanske kan ta kort på det imorgon. Måste ändå säga att Östersund är fin stad. På våren och sommaren.


Badhusparken


Hamnen

     
Nattklubben Marité som ligger nere vid hamnen



Johanna Angelica

You got nothing on me

Shit va långa dagarna är då man inte har ett gym att gå till. Just nu är jag bara så otroligt sugen på smågodis. Kunde ärligt talat döda för det. Under veckorna klarar jag mig jättebra utan socker men så fort helgen närmar sig börjar hjärnan gå på högvarv och skriker efter det. Men nej. Inget gym - inget påskgodis.

Om precis en vecka idag sitter jag på tåget på väg mot storstaden, Stockholm. Kan inte säga annat än att jag läntar. Har inte sett Bita och My sen mitten av januari och hjälp mig vad jag saknar dem. I Stockholm ska jag förhoppningsvis även träffa min moster och min (nästan) nyfödda kusin. Det kan nog även bli en kort dagsutflykt till Södertälje, har en arbetsintervju där. Och mitt i allt blir det självklart ett valborgsfirande. 

Utanför mitt fönster just nu sitter några killar ute på gräsmattan, dricker och röker vattenpipa. Ser riktigt mysigt ut men inte tillräckligt varmt för att sitta i linne. En av killarna är ganska så packad.. eller hög. Vad vet jag. En jävla outfit har han i alla fall.  

Lite påskgodis imorgon kanske?! :)



Johanna Angelica

 

Singing in the rain

Det är påsk. Å gissa vad; Gymmet har stängt under hela helgen. Borde väl ha gissat det, men ärligt så har jag inte så stor koll på helger eller röda dagar för den delen. Antar att det får bli några långpromenader istället. Längtar redan efter måndag. 

Idag var det Step som stod på träningsschemat. Lika roligt som vanligt. Efteråt trampade jag ett tag på crosstrainern. Får la se vad jag hittar på imorgon. Bäst att få ut som mycket som möjligt av träningen innan helgen.

Hmm, just det. Idag sökte jag tre jobb hemma i Hagfors. Skulle söka det jobbet som jag var hemma och gjorde en intervju för och fick se att barn och unga sökte en socialsek samt två vikarierande socialsekreterare. Trevligt trevligt. Vill ju verkligen jobba med barn och unga. Men Hagfors?! 

Ligger just nu i soffan och kollar på Of the Map. Härliga onsdag. På tal om ledig tid så har jag haft alldeles för mycket av det. Har en hemtenta som ska vara klar och inne på fredag nästa vecka och jag har inte ens börjat läsa litteraturen. Men men. Jag hinner väl på något sätt. Som vanligt.




Johanna Angelica 


Step into the fantasy

Tänka bara tipsa om en film som jag igår kväll laddade ner. En skräckrulle så klart. Hittade filmen The Uninvited (2009). Av någon anledning så hade jag inte sett den filmen. Tyckte dock att den verkade igenkännande. Kollade upp filmen och tydligen så är filmen en amerikanska versionen av den japanska filmen A Tale of Two Sisters som jag såg för typ 2 år sedan eller nått. Så här i efterhand anser jag nog att den amerikanska versionen är mer en psykologisk skräck-thriller än skräckfilm som den japanska versionen är - Se den vet ja.  




 

Skrämda?!



Johanna Angelica

Life’s too short to be sitting around miserable

Hade helt glömt bort att den nya kollektionen från Lindex kom ut igår, kollektionen i samarbete med Rachel Zoe. Så idag var jag ner till stan för att kolla in den. Hade ganska så höga förväntningar på den faktiskt. Jag menar; den är ju designad av Rachel Zoe. Men tyvärr så blev jag besviken. Kollektionen var väldigt enkel och billigt gjord. Sommarfin dock. Men inget som jag fastnade för.

Hade hoppats på solsken idag, men nej. Har varit 12 grader precis som vädergudarna hade lovat men ingen sol. Invigde förresten mig skinnjacka idag. Kändes vårigt.

En annan nyhet är att jag har blivit kallad på en intervju till Södertälje den andra maj. Perfekt eftersom jag är i Sthlm då. Det är ett jobb som socialpedagog/ stödperson till unga vuxna som har någon form av neuropsykriatrisk funktionsnedsättning. Vet inte riktigt hur jag känner för att jobba med detta, men det är definitivt ett jobb i rätt riktining. Vill ju som dom flesta vet bli psykoterapeut någon gång i framtiden och jobba med barn och unga. Så håll tummarna för mig!



Johanna Angelica  

Meantime I wait for the next time

Ska snart ta hoppa i sängen. Lång dag. Eller inte. Av någon anledning så kunde jag inte somna inatt. Tror att jag slocknade vid halv 3 tiden någon gång. Alldeles för många tankar och funderingar som seglade runt.

Idag har jag städat lite i lägenheten. Ja städat. Inte min starkaste sida men jag lyckades hålla på i en timme i alla fall. Sen blev det en kort sväng ner till stan och dagens avslutades med ett Body Combat pass nere på gymmet. Nytt program här med. Tyckte dock inte att passet var så roligt den första gången, förra veckan, men ikväll var det bättre. Kanske för att man lyckades hänga med mer. 

Anatar att vi får se om jag tar mig ur sängen imorgon eller inte. Förra veckan var min rygg helt förstörd, hade världens träningsvärk. Länge sedan jag hade det.  

Imorgon har vädret, han där uppe, lovat mig solsken och 12 grader varmt. Jag hoppas verkligen att det blir så. Länge sen man fick känna vårvärmen i ansiktet. Skulle vara skönt med en långpromenad och sen kanske sätta sig nere vid sjön och bara sitta där i värmen, titta på folk.



Johanna Angelica 


Addicted to life... or something else

Välkommen till ett mitt nya beroende: Stället där man får reda på allt och dessutom hittar alla! Snacka om att jag sitter i skiten nu alltså.



Johanna Angelica

Outta my mind

Av någon anledning, flera faktiskt så har jag inte riktigt vågat att kolla mitt senaste betyg. Betyget på förra kursen (barn och familj i intervention- och förändringsarbete samt behandling). Idag när jag skulle kollade min skolmail fick jag se att jag hade fått ett mail från läraren. Mailet sa att jag inte hade fått kompletterning vilket gav mig modet att kolla betyget. Känner mig faktiskt stolt - back on track again. Självförtroendet fick sig en rejäl törn från den förra kursen.

Bara för att lite snabbt byta samtalsämne så måste jag få tips om någonting riktigt gott: Quorn-pytt. Riktigt gott alltså. 

Efter att ha läst några bloggar så här på kvällskvisten, så har jag nu blivit sugen på att sätta på mig löparskorna och ta en joggingtur utomhus. Men i Östersund tycks det enbart finnas asfalt. Vet inte om mina stackars ben fixar det. Sen skulle det ju vara ett plus i kanten om solen ville visa sig också.


Johanna Angelica


Take a dance wiht me

Lördag kväll och jag ligger i soffan och har ont i magen. Fy fan alltså. Men å andra sidan är man van. Har varit en helt vanlig lördag förutom att jag tidigare idag var ner till gymmet och dansade Zumba (läs: försökte). Alltid lika roligt då det är killar med på det passet. Just för att man alltid vet att de är där på grund av att deras flickvänner på något sätt lyckats få med dem dit. Denna kille va dock ganska så duktig. Efteråt körde jag armar och avslutade med att trampa 4 km på cykeln.

Nu ska jag titta klart på filmen som går på tv3. Känns att våren verkligen är här nu. I Östersund alltså.


Johanna Angelica

I sunk so depp you won´t belive

Någon som möjligtvis sitter och väntar på ett uppdatering. Har inte gjort så mycket idag faktiskt. Har gått igenom jeansgarderoben. Å ja: Jag har faktiskt en sådan. Riktigt roligt att man har sparat alla jeansen, speciellt när man som idag, några år senare provar dem igen.

Senare under dagen var jag ner till gymmet och körde ett konditionspass. Å fan va varmt det är nere alltså. Killen som jobbar där kom och frågade om jag va ok, om jag hade haft ett bra pass då jag va så svettig. Hmm, va svarar man egentligen på det. Men jo jag hade kört ett riktigt bra pass förklarade jag för honom. Kunde ju ha fortsätt och sagt att gymmet behöver aircondition.

Idag kom jag att tänka på något. Detta tack vare kära Elin som jag träffade hemma i Hagfors då jag var hemma för en arbetsintervju. Ett gammalt minne. Så idag av någon jävla patetisk anledning fick jag lov att se ifall han fanns på facebook. Och visst gjorde han; Lika jävla snygg va han också. Mer än så kunde jag tyvärr inte ta reda på. Troligtvis lika bra.

Snart dags att sova men först ska jag se lite tv innan ögonlocken åker igen.



Johanna Angelica

Somewhere in between

God kväll. Sen bloggning idag. Har inte riktigt haft något att skriva. Inte för att jag har det nu heller men jag fick i alla fall lust till det. Ska snart lägga mig och kolla på en film innan jag ska blunda i ögonen. Får nog bli en skräck/thriller. Idag har jag inte gjort så mycket. Va ner till H&M förut för att kolla in den nya kollektionen men det fanns inte speciellt mycket att kolla på om jag ska vara ärlig.

Blev ingen träning i dag. Va iväg igår kväll på ett step- pass. Nytt program. Riktigt jävla roligt var det också. Svetten rann som bara den, riktigt skönt. Imorgon blir det nog bara ett konditionspass för sen på lördag ska jag dansa zumba. Ja ni läste rätt. Har varit iväg på det ca 4 gånger. Är verkligen riktigt dålig men det är roligt att träna på ett annat sätt.

Idag skickade jag även in min anmälan till studera.nu. Sökte masterprogrammet med inriktining; socialt arbete och sen psykologi. Kurser som jag bland annat sökte var; kriminologi, rättspsykologi samt barn & ungdomspsykiatri. För skojs skull sökte jag även programmet psykisk ohälsa i Sundsvall.


Johanna Angelica


Take a walk with me - again?

Nemen se man på. Im back again. Kände att jag saknade bloggen. Min första blogg. Se om man kanske kan försöka skriva ner några rader lite då och då. Det är ju inte så att jag helt slutade blogga för ett halvår sedan, utan jag bytte bara bloggsajt. Så om ni vill är det bara att läsa dem- komma ikapp liksom. Den första heter http://angeelica.blogspot.com/ och den andra är http://johannaangelica.bloggplatsen.se/. Läs dem i den ordningen som de står i - kan vara en fördel.


XOXO
Johanna Angelica


RSS 2.0