090930

Ja då var det sista dagen på semptember månad då, vidare går vi in i den djupa och kalla höstmånaden oktober! Ha, vad jag fick till den meningen :) Kollade just fejjan, det har inte varit så roligt att göra det under den här veckan, alla från klassen skriver följande: "Sitter med hemtentan", "Hatar hemtentan", "Ska bli klar med hemtentan idag" o.s.v. Ingen som har något intressant och skriva. Måste bara fråga: Varför ska ni bli klara med hemtentan idag, vad har ni att göra som är så mycket viktigare här uppe i Östersund liksom?! Bara undrar.. Själv så tar jag det hela mycket lugnt, vilket jag alltid gör när jag sitter och pluggar. Ska bli klar med begreppen idag och sen börja och analysera lite smått. Och förhoppningsvis göra klart den imorgon och skicka in den (Den ska vara klar på fre kl 12). Sen är man ledig fre, lör och söndag! Underbara helg :)
Sorry för ett tråkigt inlägg men så här ser mitt liv ut just för tillfället! Det är inte storm här uppe i norr idag heller, bara så att ni vet!

XOXO // Johanna

090929

Dagen som än så länge har gått har faktiskt inte bara bestått av plugg! Gick upp vid halv 10 för att sedan vid 10- tiden gå hem till Linda och Sofia! Där satt vi ett gäng och jämförde vår fakta angående de begrepp som hemtentan består av. Får ju bara lov att säga att Linda har världens mysigaste rum, hon och Sofia delar ju lägenhet! Kom hem jämt före kl 1 och då var det ju meningen att man skulle fortsätta och plugga men jag hade ingen lust alls, hjärnan ville inte, så jag gick ner till Mittpunkten och gick runt i affärerna.. de som öppnade i fredags! Det är ju bara så mysigt att gå runt för sig själv och shoppa, att gå i sitt eget tempo och kolla på precis det man själv vill! Så idag köpte jag mig ett par mjukisbyxor, svarta, som jag kan ha när jag är ute och går. Behöver dock en mössa först också.. Sen så köpte jag mig ett armand (98 kr), som är ett x antal tusen billigare än den äkta varan, och det som jag såå gärna vill ha!
Idag har det varit iskallt här uppe i Östersund och för tillfället så häver regnet ner och så blåser det storm! Tur att man ska sitta inne resten av dagen, eller resten av veckan :)

XOXO // Johanna  

090928

Ja då har ännu en ny vecka satt igång igen, denna måndag startade med att hemtentan lades ut. Gick upp kl 10 efter att Camilla frågat om jag ville vara med och översätta engelskatexter.. FAN var nog det första jag tänkte tror jag. Och "aj min rumpa" men jag tyckte att det lät som en bra idé! Det tog evigheter kan jag säga, att översätta alltså. Men nu har jag haft en paus framför tv;n i en timme så nu ska jag sätta mig och fortsätta med hemtentan! Kan även passa på och säga att denna vecka så kommer det antagligen stå en hel del om hemtentan i bloggen, kommer antagligen inte att komma utanför dörren..!

XOXO // Johanna 

090927

Söndag söndag, älskade söndag! Vaknade jämt före kl halv 12 idag, va så mörkt och mysigt i rummet så det var hemskt svårt att gå upp. Men jag hade en hel del plugg att göra så det vara bara att rulla ur sängen! Det första jag gjorde var att gå till ica och lämna tillbaka de filmer som jag hyrde igår, Wallander "Cellisten" och Johan Falk 1. Riktigt bra filmer! Och sen hem och börja plugga, det var dock mindre roligt! Sen så har jag faktiskt inte gjort så mycket mer, som de flesta borde veta vid det här laget så är söndagar min tv- dag, vilket innebär att jag har suttit här framför tv från kl 6 :) Underbar dag helt enkelt! Så nu kl 9 så ska jag se tv 4- filmen och fixa mig en hallon/blåbär smoothie! Gott gott

XOXO // Johanna

I´m a Bitch

I hate the world today
You're so good to me
I know but I can't change
Tried to tell you but you look at me like maybe I'm an angel underneath
Innocent and sweet

Yesterday I cried
You must have been relieved to see the softer side
I can understand how you'd be so confused,
I don't envy you
I'm a little bit of everything all rolled into one

I'm a bitch
I'm a lover
I'm a child
I'm a mother (sister) 
I'm a sinner
I'm a saint
I do not feel ashamed
I'm your hell
I'm your dream
I'm nothing in between
You know you wouldn't want it any other way

So take me as I am
This may mean you'll have to be a stronger man
Rest assured that when I start to make you nervous
And I'm going to extremes
Tomorrow I will change and today won't mean a thing

Just when you think you've got me figured out
The season's already changing
I think it's cool you do what you do and don't try to save me

SATC 2

                                                             

Längtar tills den andra Sex And The City filmen kommer ut, hela den serien är ju så bra!

090926

Idag är det lördag och jag har precis gått upp ur sängen, vaknade kl 11 och sen pysslade jag lite i lägenheten och sen satte jag på filmen "Dumpa honom"- eller som den egentligen heter "He´s just not that in to you". I filmen medverkar Jennifer Aniston, Ben Affleck, Drew Barrymore,  Scarlett Johansson m.m. Förstår mig inte på svenska titlar på filmer, hur tänker de egentligen då de översätter! Jaja, filmen var iaf helt ok, ganska dryg, men slutet var ju bara så fint!  Det var ett sånt där slut då man också ville ha en kille att krypa tätt intill och gosa med :)
Nu ska jag gå ner till ica och lämna in mina filmer, ska även hyra två nya, orkar inte följa med ut och fest ikväll.. Tyvärr så är jag inte på det humöret! Men jag hoppas att det kommer flera tillfällen.
Vill inte ut i blåsvädret men jag känner att jag måste få lite luft om jag ska orka plugga sen, det går inte att sitta inne en hel dag! Inte för mig iaf..

xOxO// Johanna

Kvällens Skavlan

Måste bara berätta att jag just tittade på intervjuprogrammet Skavlan, där Anna Anka, Jay- Z, Henrik Schyffert och någon känd jazzsångerska på 24 år, gästade! Man började med att intervju Anna angående hennes jämställdhetssyn. Henrik jämförde hennes åsikter med Bin Ladins kvinnosyn, ganska roligt faktiskt. Men jag måste att jag tycker att Anna Anka är rätt häftig. Jag håller inte med hennes åsikter alla gånger men jag tycker om att hon vågar dela med sig av sitt extrema liv och sina tankar fastän hon vet hur mycket hon provocerar vårt lilla land med våra "åsikter". Det är något speciellt med henne för annars skulle hon ju inte lyckas med att roffa åt sig hela media, folk fascineras av henne! Svenskar blir chockade när någon vågar sticka ut med sin egna åsikter och dessutom så älskar vi att hata människor som har egna åsikter som inte är politiskt korrekta.
Och Jay- Z som var med, det var riktigt coolt, han var verkligen inte som jag hade föreställt mig honom! Han verkade så lugn, blyg och hans röst var så väldigt ljus! Han berättade om sin uppväxt, som knarklangare och hur det var att växa upp i Brooklyn utan en pappa från 12 års ålder! Men men, det var iaf roligt att han medverkade i programmet tycker jag.

xOxO // Johanna

090925

Idag är det den där dagen då pengarna rullade in på kontot, vilken härlig dag alltså! Dagen började kl 8 imorse då vi hade vårt andra bokseminarium, och det gick bra, som väntat! Efter det så gick jag och Camilla ner på stan, alla nya affärerna i Mittpunkten hade öppnat och Gina Tricot- butiken öppnade kl 12.. Gissa om hela Östersund var där! Mina inköp denna dag blev ett svart diskställe och ett vinställ. När det kommer till kläder så köpte jag en vit/grå randig tröja, vitt och svart H&M- linne och sen en naturvit blus! Visst är det roligt att shoppa :)
Väl hemma igen så var jag helt slut i kroppen, att shoppa är faktiskt riktigt jobbigt, speciellt när det är så mycket folk ute samtidigt som en själv. Funderar på att gå en vända ner till Gina imorgon, det var så mycket folk där idag att jag knappt lade märke till kläderna! Jaja, nog om det!
Nu ska jag hoppa ner i sängen och kolla på filmen "Fast & Furious 4" med det gamla gänget från den första filmen!

XOXO // Johanna


Natti natti

Börjar känna att det är dags för sängen nu, är ganska så trött! Ska upp tidigt till morgonen, har det andra bokseminariet kl 8.. Tycker inte om att behöva gå upp så tidigt, det är ju nästan tortyr! Det roliga med morgondagen är dock att det är den 25:e september, vilket i sin tur innebär att pengarna rullar in på kontot (fast ganska så snart så rullar de iväg igen) tusan också.. Plus att imorgon kl 12 så öppnar alla de nya affärerna :)

Natti Natti

XOXO // Johanna

090924

Torsdag, vad har jag att säga idag då mån tro! Inget speciellt faktiskt, har inte hänt ett dugg, kanske ska nämna att "Stina- Lee" har fått en liten flicka. Visst lätt det som om hon skulle vara min vän, men nej då! Hon är en av de "stora" blogerskorna :) Har följt hennes blogg över en längre tid nu, över ett år tror jag faktiskt! Så jag tyckte iaf att det var lite roligt.. Är gald för hennes skull!
Idag träffades gruppen och gjorde klart arbetet, ställde och svarade på frågor. Sen så var jag väl hemma runt 3- tiden, kollade mailen och sen gick jag ner på stan en sväng. Det är så skönt att bara komma ut ett tag, att gå för sig själv och rensa tankarna! Om en timme börjar Idol också, har köpt mig en stor skål med nötter tills dess, så gott! Men innan Idol börjar så ska jag sätta mig och plugga lite, läsa på inför seminariet imorgon bitti!

P.S. Hopppas att du ser texten nu J :)

XOXO // Johanna 


Dagens sista tankar

Är så otroligt trött alltså, ögonlocken vill inte hålla sig uppe. Tänkte bara skriva några rader innan jag går och lägger mig! Imorgon ska gruppen träffas igen, vi ska läsa de andras arbeten- skriva frågor och förbereda oss inför seminariet på fredag! Hmm, idag har inte gjort ett dugg, skulle faktiskt ha kunnat plugga men jag kände verkligen inte för det så istället satt jag vid datorn och hoppade runt till jag var så extremt uttråkad att jag halvens började klättra på väggarna. Å precis då ringer Camilla och frågar om jag vill med och fika, och självklart så ville jag det (även om det inte lät som det)! Efter fikan följade jag och Linn med hem till Camilla, jag hade ju inte sett hennes lägenhet än! Riktigt mysig var den iaf. Blev även en hel del snack om religion, ett ämne som det inte finns något slut på! Tänker ju inte direkt sätta mig och diskutera det nu såhär på kvällen utan nu ska jag sova!

XOXO // Johanna

Onsdag

Vilken orginell rubrik om jag själv får säga det, vaknade runt 10- tiden idag, och jag gick faktiskt upp då också. Skulle träffa en tjej i skolan kl 12´30 för att sälja mina psykologiböcker. Det tog hårt! Det var böcker som jag hemskt gärna skulle ha viljat haft kvar men jag behövde pengarna mer!
Under förmiddagen så har jag iaf städat lägenheten, inte dåligt.. Har dammtorkat, dammsugit och plockat runt lite! Så nu ser det helt ok ut igen, enligt mig ;)
Nu vet jag ärligt talat inte vad jag ska hitta på med, skulle kanske plugga men det är ju inte så roligt att göra det på den lediga dagen. Nej, men jag kommer väl alltid på något! Om det bara kunde sluta blåsa ute så kunde jag iaf gå ut och gå en promenad! Hmm

Ikväll är det sista avsnittet på säsong 5 av Grey´s Anatomy, så att ni vet! Och nästa vecka kör säsong 6 igång :)

XOXO // Johanna

Snacka skit, hur orkar ni med det?

Så vad har ni att säga om "dagens sanning" då? Nej så ska jag inte säga, många människor där ute i världen tycker att ärlighet är en jobbig grej. Men själv så måste jag säga att jag inte förstår mig på er människor som orkar hålla allt inne, bara sitta och grubbla på det och till slut driva er själva till vansinne! Fast egentligen så gör ni ju inte det heller utan ni "snackar skit" bakom ryggen, till era närmaste vänner, de vänner som ni litar på, som ni inte tror kommer att säga något! Men ta inte det för givet snälla ni.. Sådana människor finns inte. Själv så har jag aldrig stött på några iaf. Det är alltid lika jobbigt att få reda på något av någon annan som egentligen inte har ett skit med saken att göra! Så kvällens råd till er från mig är: Va ärliga, man kommer så jävla mycket längre på det, plus att man växer som person genom att vara ärlig, speciellt mot sig själv! Men en viktig sak är dock att vara ärlig vid rätt tillfälle (det är mitt stora problem här i livet). Sorry för det ;)

XOXO // Johanna

Dagens sanning

Jag är inte bara kaxig, det är ett försvar. Jag är inte döv, jag lyssnar bara inte på ditt bullshit. Jag snackar inte skit, jag säger bara det som är sant. Jag är inte egoistisk, bara självsäker. Jag är framför allt inte elak,
JAG ÄR ÄRLIG! 


       Love it or Hate it, just learn how to live with it ;)

XOXO // Johanna

Hösten är här!

Jaha då har även denna dagen gått, alla dagar går verkligen så fort här uppe i Östersund, kan kanske bero på att man har mer att göra här. Man pluggar nästan hela dagarna, går nere på stan eller så träffar man vännerna. Idag ringde mamma för att höra hur allt var, hon ville ha en uppdatering sen vi pratade sist, sen så frågade hon hur mina promenader gick. Om jag fortfarande höll på.. visste inte riktigt vad jag skulle svara. Men som jag skrev så har man så mycket mer att göra här uppe så det blir inte att man tar en timmes promenad varje dagen som jag gjorde där hemma! Men jag försöker iaf, va faktiskt ute på promenad förut, för ca 1½ timme sen :) Men nu ska jag sätta mig och sammanfatta ett kapitel! Måste ju bidra med något till grupparbetet!
Måste bara tillägga att man nu känner att hösten verkligen är här, för fan va kallt det var när jag var ute och gick förut, även i tors! Snart dags för vinterjackan, härligt :)

XOXO // Johanna

Vuxen vs Ung

Denna månad kommer jag verkligen att få veta hur det är att leva på extremt lite pengar. Har aldrig förstått förut hur folk kan göra slut på hela studielånet, men denna månad kommer bli riktigt hård. Har räkningar på 4500 kr, sen ska jag dessutom betala träningsavgiften/medlemsavgiften på 670 kr och så måste jag även köpa träningskläder! Hur i helvete ska detta gå ihop? Snälla kan någon förklara det för mig?! Jag kommer nog inte ens ha råd att leva på nudlar och makaroner :( Om jag hade vetat att det skulle vara såhär att vara "vuxen" så skulle jag aldrig ha önskat att bli det när jag var "ung".. Eller vad man nu säger! 

XOXO // Johanna

Supernatural o sen sängen

Sitter nästan och sover framför tv;n nu, men jag vill faktiskt titta på supernatural som börjar kl 23´20, men det känns så sent! Idag har jag verkligen inte gjort ett dugg, suttit framför datorn, pluggat (en hel del faktiskt). Ska träffa gruppen imorgon i skolan, skriva ner en sammanfattningen av våra kapitel, hoppas att det går bra!
Nej nu ska jag ta o läsa klart det ena kapitlet ur Thörn- boken innan det börjar på tv;n, om jag nu ska se det eller inte!

God Natt :)

XOXO // Johanna

Förfestbilder från den 5 september


                                        Flickorna


                     Karoline, Jag, My, Maria, Linn och Sofia


                                   Karoline, Jag och My


                                       My och Maria


                                             Linn


                                   My och Bita


                                   Maria och Karoline


                                     Linda och Sofia


                                      En glad Johanna


What you see is what you get ;)

Kom i alla fall iväg hem till Bita igår, var där en timme försenat! Men fint folk kommer alltid sent som jag sa igår :) Människor kom och gick hela tiden så jag tror inte att det gjorde alltför mycket! Jag och Linn gav henne två lila ljuslycktor som hon kunde hänga upp i fönstret från indiska! Hoppas att hon gillade dem. Kvällen blev bara bättre o bättre ju fler människor o timmar som gått, i slutet av kvällen satt vi alla tillsammans, snackade och lyssnade på gamla godingar från 90- talet. Alltid roligt och lyckat! Även om jag var helt nykter så hade jag hemskt kul, dansade o skojade inför alla.. Antar att jag inte hör till den gruppen som behöver ha alkohol i kroppen för att ha roligt. Jag är samma Johanna med och utan alkohol.. 
När flickorna gick vidare till plaza så följde jag med Jenny till subway och sen gick jag hem och lade mig, va så underbart att vakna upp och vara nykter! Så nu ska jag fixa mig lite kaffe och sätta mig och plugga, måste börja med den där Thörn- boken också! Sen kl 17´00 börjar tv;n! Underbart med söndagar el hur?! ;) Vädret är dessutom fantastiskt här uppe i Östersund idag, kanske blir en promenad senare idag då!

XOXO // Johanna 

Leighton Meester

Sitter framför datorn och hoppas att kroppen hoppar in i duschen av sig själv! Fördriver tiden med att sitta inne på youtube och kollar på en massa klipp med Blair och Chuck i Gossip Girl! Hur kan man bara inte älska honom alltså, grabben får det ju att pirra i hela kroppen (ojoj) :)
Kollade även just på VMA på Mtv, men tyvärr så missade jag början av programmet. Kaney West har ju fan stora problem, tyckte att det var väldigt fint av Beyonce att ta upp Taylor på scenen igen så att hon fick läsa upp sitt tal som blev avbrutet tidigare i programmet av Kaney! Under programmet så såg jag att Leighton Meester (alltså Blair i Gossip) var nominerad tillsammans med någon kille, så då fick jag lov att kolla upp henne på youtube.. Så det är där jag sitter nu. Helt fast! Och klockan bara tickar på den..

Födelsedagskalas :)

Som ni vet så var jag på biopremiären av stieg larssons: Flicka som lekte med elden igår ikväll, vilket halva Östersund också va! Men filmen var iaf riktigt bra, mycket sevärd kan jag lova!
Ikväll blir det födelsedagskalas hemma hos Bita som igår fyllde 26 år, lilltjejen! Fast egentligen är hon inte en dag över 20 år! Men det ska iaf bli riktigt trevligt, se vilka som hon har bjudit in och vilka som kommer dit utan inbjudan, finns tyvärr de som kör det "racet" också!
Men först så ska jag bege mig ner på stan, måste kolla upp lite träningskläder, ska ju snart köra igång (hjälp)! Men framförallt så måste jag hitta något till Bita, vad som ska man köpa?! Tips någon? Som tur så vet jag iaf vad hon gillar/ vad hon har för smak på inredning, tror ja :)

XOXO // Johanna

Biopremiär ikväll

Har just varit ner till tvättstugan och slängt in tvätten, det behövdes :) Ikväll blir det biopremiär med Linn, Jenny och Elin, vi ska iväg och se "flickan som lekte med elden"! Riktigt kul, såg den första filmen innan jag åkte upp hit till Östersund och jag måste säga att den var väldigt bra, precis som boken. Så ikväll har jag stora förväntningar!
Detta är uppföljaren till "Män som hatar kvinnor", i denna film så är det Lisbeth Salander som står i centrum. En rad dramatiska händelser får Lisbeths mörka förflutna att göra sig påmint och när hon dras in i en mördarjakt där hon själv är villebråd bestämmer hon sig för att göra upp med det förgångna en gång för alla. Samtidigt så har Mikael Blomkvist på Millennium fått in ett hett nyhetsstoff. Två journalister, Dag och Mia, har fakta/nyhetsstoff om en omfattande sexhandel mellan Östeuropa och Sverige. Många av de personer som utpekas har högt uppsatta positioner i samhället. När Dag och Mia blir brutalt mördade och misstankarna riktas mot Salander bestämmer sig Blomkvist för att driva sin egen utredning. Han upptäcker snart ett samband mellan morden och traffickingtemat, den fruktade Zala, vars namn ständigt förekommer i utredningen, har dessutom kopplingar till en viss Lisbeth Salander! Spännande eller hur?! :)

   

Här händer det saker vill ja lova..

.. eller inte :) Idag vaknade jag runt 9- tiden, gick på toa och sen gick jag lade mig tillbaka igen.. Å gissa vad, jo där låg jag kvar i sägen till kl 12´20. Vad är det för fel på mig, så länge har jag nog aldrig sovit! Antar att jag måste ha varit totalt slut i kroppen efter promenaden igår kväll :) Fick dessutom panik då jag trodde, jag var helt säker på att jag hade tvättid kl 1, men det visade sig att jag inte hade det när jag kom ner till tvättstugan med all jävla tvätt,. Så det var bara att gå upp igen.. kokade mig en kopp kaffe och nu sitter jag här vid datorn och kollar mailen! Men jag måste dock sätta igång och plugga nu!

XOXO // Johanna

El- ledning (blå)

Idag när jag kom hem så hoppade jag i pyjamasen o kollade på film "Bangkok dangerous", en ganska så bra film med Nicolas Cage i huvudrollen! Efter filmen så satt jag framför datorn, väldigt länge, försökte få tiden att gå. Och sen när jag väl fick tummen ur.. och började plugga så försvann tiden. Vid 6- tiden så kom Camilla upp, dags för dagens långpromenad! Och det blev en mycket rolig sådan också :) Vi bestämmde oss för att hitta en ny väg att gå, så vi tog in vid parken o fortsatte uppåt. Å då menar jag verkligen uppåt, tror att vi gick i en uppförsbacke i 5 min, jag var helt slut, flåsade som en gris och kunde knappt prata/andas! När vi väl kom upp så kom vi till en karta över olika "gå- leder", hmm, frågan var ju vilken väg vi skulle ta. Den på 5 km el Camillas val: El- ledning (blå). Vi hamnade iaf mitt ute i skogen, kände mig som en skogsmulle där ute, sen bestämmde vi oss iaf för att ta stigen upp till "utsikten" efter många om och men! Och utsikten ut över hela Östersund gjorde det verkligen värt att gå den leriga vägen upp dit! På väg upp i hissen satt Camilla på hissgolvet o bad om att hissen inte skulle störta :) Inget hände, men jag måste verkligen säga att det var en häftig upplevelse, önskade bara att man hade en kamera med sig! Dock så var det hemskt högt upp i luften, antar att det måste ha sett ganska så roligt ut då jag och Camilla stod där upp på vingliga ben och höll i oss i räcket så att knogarna var röda! Men dit måste vi någon mer gång, prova på restaurangen/baren också!
Men nu ska jag gå och lägga mig, kan nog tänka mig att jag kommer att somna väldigt snabbt ikväll :)

XOXO // Johanna

Den muntlig redovisningen är nu över

Hade den muntliga redovisningen/ diskussionen idag på morgonen, hade så ont i magen igår kväll, även om jag visste att det skulle gå bra så kunde jag inte somna inatt. Vet inte hur länge som låg vaken och bara stirrade upp i taket! Men som jag visste då, så gick ju det hela bra. Mycket bra tycker jag, kunde dock ha haft en bättre diskussion med hela gruppen och jag kunde även ha deltagit mer i den :)
Så nu är jag i alla fall hemma igen, har precis städat undan lite och krypit i pyjamasen igen, så skönt. Ska lägga mig i sägen och kolla på en film nu och sen ska jag sätta igång och läsa den svenska versionen av Global Woman!
Undrar vad som kommer att hända i helgen?! :) Förutom att jag ska plugga då!
Hörs senare!

XOXO // Johanna

Efter kl 6

Ligger nu i den underbara fotöljen, den som tillhör studentlägenheten, med täcke och datorn i knäet! Orkade inte sitta inne hela dagen så jag tog mig en promenad ner till stan, först in i Vila- butiken. Första gången som jag var in där så hittade jag faktiskt inte så mycket, inget om jag ska vara ärlig. Men idag så tyckte jag faktiskt att de hade fått in lite mer. Såg även att de ska öppna Cubus inne på mittpunkten också :) Kommer ju att bli så mycket shopping där nere i framtiden alltså.. Trevligt trevligt! Jaja, vidare så gick jag in på Åhlens, provade lite träningskläder (måste ju ta o börja nu)! Sen så köpte jag två små svarta korgar som jag nu har ställt i bokhyllan..
Nu ska jag sätta mig och läsa igenom det som jag ska prata om imorgon på bokseminariet och sen så ska jag titta på True Blood, den nya vampyrserien, jättebra!

xOxO // Johanna

Känner mig tråkig idag!

Är verkligen så trött och jag känner inte för att göra någonting men ändå så vill jag inte sitta inne! Har suttit i skolan hela dagen, nästan iaf, kom hem kl 4! Medans alla andra ur gruppen gick och fikade nere på stan, själv så ville jag bara hem! Ikväll ska några andra ut och ta sig en öl, och tråkig som jag är idag så ska jag inte med på det heller. Idag är det även direkt (jävla) svinkallt här uppe i Östersund, och såklart så blåser det ju också, vilket inte underlättar precis! 
Ska ta och sätta mig och förbereda inför morgondagen, har nämligen muntlig redovisning kl 8. Inte nog med att man blir tvingad att stå och prata inför 2 andra grupper om någonting som man inte vet någon om, så ska man också gå upp kl 7 till morgonen!
Fast jag funderar på om jag ska ta och gå ner till Åhlens och spändera en timma där och sen ta en långdusch ikväll och sen krypa ner under täcket och titta på Idol! Låter det inte bra?! :) Det tycker jag!

XoXo // Johanna

Snart börjar tv- hösten

Har varit hemma nu ett tag nu, har varit ute på långpromenad, dock inte i någon solvärme som jag tidigare skrev! På hemvägen pratade vi om alla serier som kommer tillbaka nu i höst (jag). Följer ju precis allt, nästan :) Men här kommer några av mina favoriter!

Den 6:e oktober börjar den nya säsongen av Desperate Housewives, säsong 6 alltså! Den förra säsongen avslutades ju som vanligt med många obesvarde frågor som t.ex. Brees relation till Carl, Mikes och Susans känslor för varandra, Gabbriele och Carlos som tar hand om hans brorsdotter Ana, Lynette som är gravid (igen). Efter Edies död så flyttar den nya hemmafrun in på Wisteria Lane tillsammans med sin man och deras 19- åriga son. Hemmafrun spelas av Drea de Matteos!

     

Sen så har vi en annan av mina fovoritserier som börjar den 30:e september och det är nämligen Grey´s Anatomy. Den förra säsongen avslutades med George och Lizzie i en hiss (dödens hiss). Och eftersom Lizzie är med nu i säsong 6, så antar jag att Georeg dog!

   

I söndags så började One Tree Hill, och vem älskar inte den serien?! Här får vi följa Lucas och Peyton som ska ha barn och gifta sig, det gifta paret Nathan och Haley och deras son Jamie, men också singelkvinnan Brooke som tar hand om föräldralösa Sam. Läste nyss att Peyton och Lucas ska hoppa av i den här säsongen..  

                                                              

Och till den stora favoriten.. Gossip Girl. Kan man göra något annat än att bara älska den serien. Chuck Bass liksom. Gossip med säsong 3 är tillbaka den 18 oktober! Här finns det inget att säga/skriva, man måste helt enkelt se serien (från början). Chuck och Blair är äntligen ett par!! I denna säsong så börjar hela gänget på College, alla utom Jenny som blir den nya Queen Bee på Uper East Side. Hillary Duff kommer även att gästa som Venessas "roommate" på NYC. Stackars Blair som får dela rum med Georgina :)

                                  

Fattar inte hur jag hinner med skolan och samtidigt leva ett liv med alla dessa serier. Men det är väl tur att när "mina favoriter" börjar så slutar några andra! Och självklart så finns det så otroligt många fler serier som jag följer, men det blir så pinsamt många om jag ska skriva upp dem alla :)

Nu ska jag gå och lägga mig.. sista pluggdagen med gruppen imorgon!

XOXO // Johanna

Promenad i rask takt..

..är precis vad jag ska ut på nu. Och då menar jag verkligen NU! Bita är snart på väg hit! Kanske dags att få på sig gå- kläderna nu då.. Med andra ord så kommer det mer uppdatering av dagen då jag kommer hem igen :) Underbart väder idag förresten, solen skiner. Helt fantastiskt liksom.. och det blåser inte!

XOXO // Johanna

När kroppen o huvudet säger ifrån!

Vilken jävla dag det har varit idag alltså, har verkligen mått skit, och det i stora bokstäver! Jag fixar inte sådana här dagar, mitt huvud och min kropp sa verkligen ifrån idag. Ville inte mer liksom, så jag gjorde som den! Även om det inte uppskattades av alla! Ledsen för det men jag fixar helt enkelt sådana här dagar. 
Det värsta är att jag vet att det väntar mig en till dag, en liknande dag som denna! Behöver mental förberedning! Första steget är att titta på "Rostad på Berns", vem älskar inte humor liksom.. och Magnus Betnér :) Ikväll är det Pernilla Wahlgren som är huvudpersonen! Nästa steg i den mentala förberedningsprocessen är att sova! Länge! Väldigt länge!

God Natt :)

XOXO // Johanna

Underbara o härliga söndag

Jag tycker verkligen om dessa söndagar, man kan bara slappa och ta det lugnt, läsa aftonbladet och se vad som har hnt under veckan som gått! Sen kl 17´00 så börjar alla tv- program så då är det bara och bänka sig i fotöljden med en kopp kaffe, och där sitter jag tills jag går och lägger mig :) Underbart! Det tråkiga är bara att jag har skitont i magen, antar att det är straffet som jag får betala för igår!
Just det, igår kväll så tittade jag på den nya filmen The Haunting, den var helt ok. Lite läskig faktiskt, inte alltför ofta som man tycker det! Så den rekommenderar jag varmt.
Idag blir det även lite plugg, ska se till att läsa klart allt! Åå, inatt är det Video Music Awards på MTV, det börjar kl 02´00. Skulle faktiskt vilja se det men vid den tiden så har jag nog sovit i ca 3 timmar! Blir lite svårt då :)

XOXO // Johanna 

Filmkväll

Ikväll blir det filmkväll för min del.. va till ica tidigare idag och hyrde filmen The Haunting in Connecticut, som tydligen är baserad på en sann historia. Den handlar om en familjen som flyttar till ett charmigt sekelskiftshus i Connecticut, där bemöts familjen av det övernaturliga mörkrets krafter. Visst låter den spännande, och till filmen blir det marabou premium - mint crisp 70%, den är ju bara så hilma god! Men innan jag sätter på filmen så ska jag titta på whitout a trace på tv3.

Ha en bra lördagskväll :)

XOXO // Johanna

Lördag

Sitter här vid datorn och försöker vakna till liv, känner mig helt slu, kom inte i sängen förs kl var runt 01, vilket är väldigt sent för att vara mig! Idag häver regnet ner i Ösd, vilket gör att jag inte vill gå ut alls, skulle däremot vilja gå till Ica och hyra en massa film och sen ligga inne hela dagen! Visst låter det skönt?! Tror faktiskt att jag ska göra det.. men först så kommer Linn och hjälper med att sätta upp några tavlor :)

XOXO // Johanna

Gamla godingar

Ja då var det fredag igen då, dagen började med kramp i vaden. Åå fy fan vad det gör ont alltså, trodde ärligt talat att jag skulle dö! En bra start på dagen liksom och inte blev den bättre precis. Grupparbete i skolan, behöver väl inte säga något mer va?! :) Sen drog jag och Linn iväg till ÖB och Willy´s för att shoppa/handla lite. Behöver jag skriva ner vem som handlade och vem som shoppade? Jaja, oki, det var jag som shoppade, denna gång kom jag hem med en svart datastol, några svarta fotoramar och vita blockljus! Det är ju bara så kul när man får shoppa saker till lägenheten, börjar ju se lite bättre ut nu iaf!
Precis när Idol började kl 8 så kom Josefin hit, satt och tittade lite på tv;n och snackade! Och just som hon skulle gå hem så så började jag lyssna på "gamla godingar" på youtube, från när man var i tonåren. Får lov och säga att jag hade bra musiksmak även i de åren också :)

La Cream - You & Free, Basic Element - The ride, Leila K - Electric, Solid Harmony -I want you to want me, S.O.A.P - This is how we party, Anouk - nobody´s wife, Corona - The rhythm of the night, Garbage - I think am paranoid, Culture Beat - Mr. Vain & Haddaway - What is love m.m.

XOXO // Johanna

Slut i hela kroppen..

och NEJ jag har inte varit och tränat! Jag har bara varit i skolan hela dagen, som om inte det är tröttsamt och jobbigt nog liksom, gick upp kl 08´00, och JA det är tidigt, iaf för lilla mig! Var i alla fall på en "praktik- föreläsning" om asylsökande/ flyktingar i Dublin och Kenya, den var helt oki men det fanns intressantare föreläsningar att lyssna på, enligt mig! Efter det så pluggade vi lite tillsammans i gruppen, sen lunch och sen renskrivning till kl 4! Är inte van att ha så långa dagar, vilket märktes, tror nog att hela datasalen märkte det. Vi satt nämligen bara där och fnittrade som små skolflickor :) Men kul hade vi i alla fall!  

XOXO // Johanna

090909

Idag är det den 9:e september och min vän Saras födesledag! Hopppas att du får en toppendag vännen och en rolig helg i Sthlm med mycke shopping :) Idag måste jag iaf hinna med en promenad, och fan för honom där uppe om det börjar regna idag också (tredje dagen isf). Kollade ju på Idol igår också, som alla andra människor med tv typ :) Det var iaf en kille som var med som jag gillade, hoppas att det går bra för honom. Sen var ju även Peter Nilsson med, han som är lillebror till storbloggaren "Kissie", han var ju totalt värdelös. Fattar inte hur hans familj/ vänner kunde låta honom ställa upp och skämma ut sig i tv liksom! Medans hans syster hyllar honom i sin blogg.. Men hallå liksom: Han åkte UT! 
Jaja nu ska jag ta och göra mig en kopp kaffé och sen sätta mig och läsa kap 11 (engelskartikel), och sen ska jag fortsätta med de andra också (svenska iaf)! Visst låter det som en rolig dag, eller inte!

XOXO // Johanna 


Grrrrrr...

Har aldrig riktigt fattat varför man skriver "Grrrrrr" när man känner sig arg!? Är i alla fall på det humöret och det har jag vart sen igår kväll! Måste bara få ut lite aggretion ur kroppen känner jag, och någon måste ju lyssna, och tyvärr så blir det ni! Jag är irriterad på människor som inget fattar, förbannad på människor som inte tänker på andra utan bara på sig själva, arg på mig själv för att jag trodde att det skulle gå bättre denna gång, besviken på människor som aldrig kan växa upp, bli vuxna och sluta köra över andra!


Å tack till er som står ut att lyssna på stakars mig och mina "stora" problem :)

XOXO // Johanna


Plugg, plugga å ännu mera kaffé

Det känns som att jag har fullt upp hela tiden, är helt slut i kroppen. Hinner aldrig med någon promenad nu för tiden heller. Och det känns ännu värre.. Som sagt så fick jag reda på igår att vi har jättemycke att läsa på innan våra 2 bokseminarier och den internationella dagen som är nu på torsdag! Och värre blir det när man knappt pratar med de i gruppen heller, fast nu ska vi ses imorn och då hoppas jag att vi kommer fram till vad som ska göras och när vi ska vara klara med varje uppgift!
Men nu tänker ja ta mig tid och gå ut och gå en sväng, måste få rensa huvudet innan jag fortsätter med läsningen!


Har såå ont i ryggen

Idag fick jag reda på att jag hde missuppfattat våra bokseminarier helt och hållet.. fattar inte, man borde ju ha tänkt att det var alldeles för lätt liksom, men nej! Så nu sitter jag och översätter kap 3 i Dominelli- boken, och jag har så ont i ryggen att jag håller på å dör :( Kommer verkligen att ha "häcken" full i tre veckor framöver nu, så mycket engelska att läsa..

Måndag igen då..

Ja då var det måndag ingen då, antingen är det fredag eller så är det måndag. Och idag är det en sådan där dag som man bara vill ligga under täcket, fast jag hade ju faktiskt en såndan dag igår (bakfylledag kallas de visst).. Det är bara det att jag inte vill börja plugga, ska ta mig igenom två engelskartiklar och nu på torsdag så har vår "Ååå schå vidare"- lärare kommit på en stålande idé (enligt han själv då), vi ska skriva 5 sidor om internationella dagen och sen koppla det till kursen (Å ja fattar ju inget av kursen).
Känner verkligen inte att jag orkar, men motivationen kommer väl någon gång :) Hoppas på väldigt snart!
Men nu ska jag ta och dammsuga lägenheten och sen sätta upp mina IKEA- tavlor och sen blir det nog en långpromenad.. Visst låter det som en massa undanflykter hela tiden..

Kvällsfilm & snart sängen

Sitter här i fotöljen med täcke och kudde och tittar på filmen som går nu på 5:an "Den utvalde" med Andreas Wilson i huvudrollen, har redan sett den men det finns inte så mycket annat att se el göra! Väntar på att klockan ska bli lite mer så att jag kan gå och lägga mig. Ska försöka komma upp i tid imorn och möta Bita o My i skolan för att kopiera engelsklitteraturen, måste ta mig i kragen och sätta igång nu, börjar få lite dåligt samvete faktiskt!

Gårdagens Partey

Till slut så blev det iaf fest igår, förfesten landade hemma hos Maria. Finns inte så många ord för att beskriva gårdagens fest, den var helt enkelt fantastiskt rolig. Nu känns det verkligen att man är hemma igen, bland vännerna :) Så TACK tjejer för igår!

                

Men nu ska jag krypa upp i fåtöljen med täcke/ kudde och läsa aftonbladet samtidigt som jag ska titta på filmen "Den vita massajen". Den ska va bra har jag hört!


Flotterace nere vid sjön

Japp ni läste helt rätt :) Ska snart träffa Linn för att gå ner till sjön och kolla på "nollornas" flotterace.. Undrar hur det ska gå. Har alltid missat det. Men idag så blåser det riktigt ute kan jag lova, men jag vill ut iaf en sväng, känner att jag måste få lite luft. Man orkar inte sitta inne en hel dag liksom! Sen ska jag nog gå in på H&M en sväng också.. Får se lite senare idag vad alla har för planer inför ikvällen, fest el "gubbpub"?!

Paketet kom idag :)

Lika bra att tala sanning: Det blev inget plugg förut idag, fast det var ju faktiskt inte helt oväntat om jag säger så! När klockan var runt 4- tiden så fick jag ett sms från ellos, mina tre par skor hade kommit fram (till ica), så jag fick ju självklart lov och springa upp och hämta ut dem. Väl hemma så passade ett par skor, gissa om jag var mer än besviken. Pumaskorna var de som passade, lite för stora dock men men. Jag som så gärna ville ha ett par av stövlarna :(
Hemma hos Linn så tittade vi på filmen Blown apart med Michelle Williams och Evan McGregor, den var faktiskt riktigt bra, den var sorglig med ett bra/fint slut.
Jaja, nu ska jag ta och lägga mig.. hoppas på bra väder imorn, fast jag nöjer mig bara det inte regnar!


Fredag!!

Nu är helgen här igen, och den är mycket välkommen! Känns roligare när det blir helg då man går i skolan, om ni förstår vad jag menar, man känner sig mer förtjänt av den då :) Dagens föreläsning skulle vara en sammanfattning, fast jag kan väl inte direkt påstå att jag tyckte att den var det, men jag förstod iaf vad han pratade om (etnicitet och ras). Alltid trevligt, att "fatta" alltså..
Ikväll blir det taco och film- mys med Linn och Camilla, ska träffa dem om två timmar så det är nog bäst att jag börjar plugga nu, el snart..! Imorn har jag ingen aning om vad som händer, hoppas på fest iaf. Skulle vara roligt att festa med alla nu när vi äntligen är tillbaka, plus att skolan (alla arbeten) börjar på allvar till veckan så då kan det ju vara skönt med en liten fest såhär i början :)

Vi hörs

Solat i Badhusparken

Snacka om att det har varit en underbar dag idag, vi har haft sol här uppe Ösd! När kl var 1 så ringde Linn och frågade om jag ville följa med ner till badhusparken, sitta nere på bryggan vid sjön och plugga. Visste ju att det inte skulle bli så mycket "plugg" men det var som sagt underbart väder ute så jag förljde med. Väl där nere så lade ja mig på bryggan o solade, läste några sidor ur boken iaf =)
Å Linda kom helt plötsligt på att hon ville bada, helt galet. Och hon gjorde det också, så skönt tyckte hon!
Imorgon är det sammanfattning av veckans föreläsningar, hoppas att läraren gör det bra. Så att jag fattar =) Jaja, ska ta och gå ut och gå en promenad nu ja. Medans hela skolan är på "sopptorsdag".

 

Utflykt till Lillängen

Va verkligen så himla trött idag när jag vaknade, fick halvens släpa mig upp ur sängen. Det va så varmt och skönt under täcket, och ute så kallt! Tycker inte om temperaturen här uppe i Ösd, det är kallt och så blåser det varenda jävla dag alltså. Helt otroligt.. Jaja, dagens föreläsningen var precis som de andra två som vi har haft, dryga helt enkelt. Så med andra ord så kunde jag fortsätta å sova när jag kom till skolan =)
När jag kom hem så ringde mamma: Hur gör jag, hur kommer jag in, vart är den där gröna gubben? Svaret på det är att jag försöker lära mamma hur man använder MSN.. Och det är inte det lättaste kan jag lova! Men jag tror i alla fall att hon fick klämm på det tills slut (efter 55 min)!
Vid halv 2 kom Josefin, vi skulle ta en promenad upp till camingen och sen vidare i bilen till Lillängen där vi shoppade järnet på rusta, coop och någon blomaffär. Så nu har jag bestämt mig: jag har shoppat så det räcker denna månad (till lägenheten alltså). Nu är det bara jag som behöver ett klädesplagg och skor =)

Detta är nu påväg..

Har just beställt tre par skor ifrån ellos, två par svarta stövlar och sen ett par "street" skor, som jag kan ha och gå promenader i men samtidigt ha i skolan.. Har bara sommarskor!



Det jobbiga när man beställer kläder/skor är att man aldrig vet ifall det passar.. Men jag får väl se det positivt: Jag sprar ju en massa pengar :)


Tillbaka i Ösd

Ja då var man tillbaka i Ösd då, åkte med Camilla och Tommy upp i fredags, kom fram vid halv 5! Måste säga att det kändes riktigt konstigt att komma upp igen, men det blev bättre bara jag fick se mina vänner igen, och sen när jag fick iordning i lägenheten! Första skoldagen gick bra, det var trevligt att se alla igen, se vilka som hade förändrats och framförallt inte.. När det gäller kursen så tror jag inte att speciellt många ur klassen fattar vad den går ut på, jag gör det inte i alla fall! Vår lärare säger samma ord hela tiden, med sin utländska brytning och det är verkligen så kul att höra, ärligt talat så har jag svårt att hålla mig för skratt! Åå schå vidare åå schå vidare :) Efter skolan som slutade vid halv 12 så tog jag mig en promenad till ÖB, köpte tre ramar till mina Ikea- tavlor! Sen vidare till kicks och köpte lite nytt smink.. Under veckan pågår också den berömda "nollningsveckan", och ikväll är det fest på O´Learys. Men jag orkar inte (som vanligt). Hoppas att vi ska festa på lördag!
Fast nu ska jag titta på "So you think you can dance" på 5:an sen ska jag gå och lägga mig.. Just det: Nu när jag är tillbaka i Ösd så blir det förhoppningsvis en bättre uppdatering också :)

Take care

RSS 2.0